Цінова ситуація на споживчому ринку Сумської області у грудні 2018 року

У грудні 2018 року індекс споживчих цін по області становив 100,7%, по Україні – 100,8%.

На споживчому ринку області у грудні 2018 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої збільшилися на 1,7%. Відмітимо, що серед продуктів харчування найбільше – на 21,0% – подорожчали овочі. На 2,7%–0,7% зросли ціни на молоко, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, масло, сир і м’який сир (творог), хліб, борошно пшеничне, кондитерські вироби з борошна, яловичину, рибу та продукти з риби. Разом з тим, знизилися ціни на м’ясо птиці – на 2,2%, цукор – на 2,0%, крупи гречані – на 1,8%, рис – на 1,6%. Ціни на безалкогольні напої зменшилися на 1,3%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому подорожчали на 0,9%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,6%, а вартість алкогольних напоїв залишилася без змін.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг у грудні 2018 року відбулося підвищення тарифів на газ скраплений для побутових потреб, послуги мобільного зв’язку, проїзд у міжміському та приміському автобусі, міському транспорті. Також, стали дорожчими діагностичні та консультативні послуги.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *