Заходи до Дня Соборності у книгозбірнях міста

В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце займає день 22 січня 1919 року. 100 років тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають  як   День соборності України.

До цієї видатної події в бібліотеках міста пройшов цикл заходів, метою яких є формування національної свідомості та виховання  почуття патріотизму у підростаючого покоління.

У книгозбірнях оформлено тематичні виставки та перегляди літератури: «Соборність України – від ідеї до сьогодення», «Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя», «Моя соборна Україна». На урок державності «Тернистий шлях до соборності» до міської бібліотеки №1 завітали учні 7 класу, учасники клубу військово-патріотичного виховання «Пам’ять», який функціонує у ЗОШ №3 (керівник Ольга Шиян). Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла присутнім про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність.

Відвідувачам заходу було запропоновано переглянути тематичну літературу, представлену на книжковій викладці. Відзначаючи святкову подію, працівники бібліотеки №2 організували і провели для юних відвідувачів книгозбірні урок історичної пам’яті «Соборність рідної землі – основа нації й держави».

З нагоди відзначення Дня соборності України в бібліотеці  №3 проведено історичну годину «Величний день єднання» для юних жителів села Куданівка. Діти з цікавістю прослухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, ознайомилися з тематичною літературою.

Завідуюча міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *