Вирішувались питання призначення житлових субсидій і соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім’ям

10 січня у стінах управління праці та соціального захисту населення відбулося чергове робоче засідання комісії з питань призначення житлових субсидій і соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Членами комісії було розглянуто подання щодо скасування рішення комісії про призначення житлової субсидії і повернення коштів до державного бюджету. Комісія, вивчивши деталі справ та керуючись п.22 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року № 329, далі – Положення), вирішила скасувати рішення комісії про призначення житлової субсидії 2 громадянам.

Були розглянуті подання для припинення раніше призначеної житлової субсидії та, керуючись п.22 Положення, прийнято рішення припинити надання раніше призначеної субсидії 18 громадянам.

Розглянули члени комісії і заяву з питань призначення житлових субсидій особам, які не зареєстровані, але фактично проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму та надали дозвіл для призначення субсидії.

Також були розглянуті заяви з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі сім’ї є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за даною адресою. Керуючись п.9 Положення, членами комісії було вирішено надати дозвіл для призначення субсидії, в порядку виключення, 8 громадянам, у яких у складі сім’ї є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за даною адресою.

Розглянула комісія і 20 заяв з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Вивчивши усі справи та керуючись п.7 Положення, комісією були прийняті відповідні рішення.

Були розглянуті також 18 заяв стосовно призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла. Вивчивши усі справи та керуючись п.5 Положення, комісією були прийняті відповідні рішення.

Комісією була розглянута 1 заява з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які мають у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років. Керуючись п.7 Положення, було прийнято рішення про надання дозволу. Розглянута була заява з питання надання пільги за місцем проживання, а не за місцем реєстрації та прийнято позитивне рішення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *