Сумщині – 80

10 січня 1939 року було створено Сумську область. Сумщину можна порівняти з казковим куточком на карті України, де є всі умови для комфортного проживання: чудові озера та стрімкі ріки, густі ліси та колосисті поля, врожайні землі та доброзичливі жителі.

У цьому році відзначається 80-річчя з дня створення Сумської області. До роботи з підготовки відзначення цієї події долучилися і бібліотечні заклади міста.

У бібліотеках №2 та №3 пройшли дні краєзнавства «Слався, слався ти, моя Сумщино!» та «Сумщина: вчора, сьогодні, завтра».

У читальних залах бібліотек №1 та №2 оформлено книжкові виставки-досьє під назвами «Сумщина – моя рідна сторона» та «Моя найкраща в світі сторона – чарівна Сумщина моя», на поличках яких кожен читач зможе обрати те, що більше до душі: про минуле чи сучасне Сумської області.

Година краєзнавства «Земля Сумська заглиблена в віки…» пройшла у бібліотеці №1 для учнів 11 класу ЗОШ №3 (класний керівник Людмила Ярошенко). Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла присутнім про різні етапи становлення Сумської області: історичне минуле від скіфів до нашого часу, культурний та економічний розвиток, видатні особистості та визначні пам’ятки, Сумщина в книзі рекордів України. Також учні здійснили віртуальну подорож туристичними шляхами Сумської області, переглянули тематичну літературу і взяли активну участь у квесті на знання видатних пам’яток Сумщини.

Юні відвідувачі бібліотеки №2 під час години краєзнавства «Моя Сумщино прекрасна, тобі калиною цвісти» дізналися багато про історію створення рідного краю, із зацікавленістю переглянули тематичну літературу та відповіли на серію бліц-питань «Чи знаєте ви Сумщину?».

Вікторина з краєзнавства «Червона книга Сумщини» пройшла для користувачів бібліотеки №3. Діти дізналися багато цікавого про природу Сумської області та екологічні проблеми регіону.

Завідувач Лебединською міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *