Спільними зусиллями побороли снігову стихію

Протягом 25-26 грудня 2018 року на території Лебединської міської ради випала місячна норма снігу, сильні пориви вітру утворювали снігові замети заввишки до 1 метра. На боротьбу зі стихією виконавчим комітетом Лебединської міської ради було залучено усі людські ресурси комунальних підприємств міста та автопарк комунального підприємства «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» – 7 одиниць техніки, а також техніку підприємств, зокрема філії «Дорбудсервіс» – 1 одиниця техніки, ВАТ «Лебединська рибоводно-меліоративна станція» – 2 одиниці техніки, ТОВ «АХ»- 1 одиниця техніки, КП «Водоканал»- 1 одиниця техніки, ТОВ «Агротрейд» – 1 одиниця техніки та інші. Техніка працювала переважно вночі, тому що вночі відсутні припарковані до узбіччя автівки, що дає можливість більш якісно виконувати послуги з очищення снігу.

Переважну частину роботи по очистці снігу на території Лебединської міської ради виконували працівники комунального підприємства «Комбінат благоустрою» виконавчого комітету Лебединської міської ради. Додатково зазначаємо, що у місті 204 вулиці, протяжність яких становить 119 кілометрів (1,8 млн. метрів квадратних) та 6,3 кілометри тротуарів (210 тисяч метрів квадратних). Крім того, до підвідомчої території Лебединської міської ради належать населені пункти: Токарі, Олексенкове, Куданівка, де також проводилися роботи з очищення снігу.

Очищення снігу виконувалося в першу чергу на магістральних та центральних вулицях міста, а також вулицях, де проходить маршрут громадського транспорту. Очищення вулиць на периферії міста, а це здебільшого приватний сектор, виконувалося згодом. У зв’язку із великим снігопадом, його затяжною тривалістю, перемітанням снігу, поривами вітру, вулиці очищувалися неодноразово.

Силами комунальних підприємств «Лебединська житлово-експлуатаційна контора» та «Будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» проводяться роботи з очистки прибудинкових територій від снігу.

На сьогоднішній день всього очищено та виконано посипку піщано-соляною сумішшю близько 95% доріг та тротуарів міста. Наразі роботи продовжуються.

Слід зазначити, що навіть у такі складні погодні умови комунальники справилися з поставленою задачею та не допустили заторів на дорогах міста.

Виконавчий комітет висловлює подяку тим підприємствам міста, які надали допомогу у розчищенні доріг від снігу, а також свідомим мешканцям міста, які проводили роботи з очищення снігу біля своїх домогосподарств.

Управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *