Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:  у січні–листопаді 2018р. на Сумщині вироблено 57,9 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 379,4 тис.т молока та 368,4 млн.шт яєць. Щодо середнього надою молока, то у порівнянні з відповідним періодом минулого року показник зменшився на 198 кг і становив 4741 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Ямпільського та Недригайлівського районів; по виробництву молока – підприємства Шосткинського та Конотопського районів.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 грудня 2018р. в усіх категоріях господарств становила 150,0 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 76,1 тис.голів), свиней – 122,0 тис.голів, овець та кіз – 43,9 тис.голів, птиці – 5550,9 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *