Святий та добрий Миколай

Грудень багатий на свята, але є серед них особливе, на яке завжди чекають і дорослі, і діти – день Святого Миколая. Саме цього дня всі чекають на диво, дітлахи намагаються бути слухняними і гарно вчитися, щоб отримати подарунки. 18 грудня працівники Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно зі службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради разом із неповнолітніми та молоддю, які перебувають на обліку, зустрілися у стінах Вознесенського храму з Отцем Романом.

В рамках проведення заходу Отець Роман розповів про різдвяний піст, цікаві історії із життя святителя Миколая, походження свята, а також про те, що саме Миколай є покровителем дітей та молоді та завжди опікується їх життям і навчанням. «Святий Миколай – це не вигаданий казковий персонаж, а реальна історична постать. В Україні, у свою чергу, по особливому шанують святителя Миколая, адже наші віряни отримують його всесильну, благодатну допомогу, саме тому його і називають чудотворцем», – розповів настоятель церкви.

Завдяки матеріальній підтримці депутата Лебединської міської ради Оксани Карпенко та директора ПСП «Хухрянське» Миколи Смілика підоблікові отримали солодкі подарунки. На завершення свята начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух звернувся до присутніх зі словами: «На різних віхах нашого життя Святий Миколай був і залишається символом добра, милосердя і любові. А ще – яскравим свідченням того, що дива трапляються, особливо для тих, хто в них вірить. І що вони здійснюються – за посередництва рідних і близьких, натхненних життям і діями шанованого у народі Святого. Творіть дива! І нехай до Вас обов’язково завітає Святий Миколай!»

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *