Підготовка до відзначення новорічних та різдвяних свят та організація дозвілля школярів під час зимових канікул

Питанню підготовки до відзначення новорічних та різдвяних свят була присвячена сьогодні апаратна нарада, яку провів міський голова Олександр Бакликов. За словами начальника відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради Мальвіни Петренко, відділом розроблено план заходів з підготовки святкування та відповідно до плану ведеться активна підготовча робота. З 18 по 20 грудня включно планується проведення новорічних зустрічей зі Святим Миколаєм у дитячих садочках («Сосонка» та «Казка») та Інклюзивно-ресурсному центрі. Розроблено змістовний сценарій, ведеться репетиційна робота. Для любительського об’єднання «Надвечір’я» готується новорічна розважальна програма.

З метою виховання духовної культури, збереження народних традицій, свят та обрядів, 26 грудня традиційно будуть проведені новорічно–розважальні та щедрувальні програми у Кобижчанському та Куданівському міських клубах.

Працівниками відділу розроблено сценарій урочистого відкриття головної ялинки на площі міста 19 грудня та в мікрорайоні «Черемушки» 24 грудня. Проводяться репетиції солістів та народних колективів. 31 грудня на головній площі міста буде проведена святкова концертно-розважальна програма

Щоб зробити цікавими та змістовними дитячі зимові канікули працівники бібліотечних закладів підготували різноманітні ігрові та розважальні заходи. Так, у бібліотечних закладах міста заплановано проведення літературно–музичних свят «Святий Миколай до нас завітай», «З Новим роком! З новим щастям!», розважально-пізнавальної програми «Новорічна заметіль», майстер-класів «Новорічний декор своїми руками» та «Різдвяні подарунки», казкового квесту «Різдвяні пригоди в гостях у Снігової Королеви».

Стало доброю традицією проведення у клубних закладах розважальної програми «Різдвяні зустрічі», яку заплановано провести у січні 2019 року. Також триває підготовка до проведення міського відкритого фестивалю колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін».

Про організацію відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля дітей та юнацтва під час зимових шкільних канікул проінформувала присутніх тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Тетяна Гримайло. З метою забезпечення змістовного дозвілля дітей та юнацтва під час зимових шкільних канікул 2018-2019 навчального року, якісного проведення оздоровчо-виховних заходів під час новорічно-різдвяних свят відділом освіти розроблені та затверджені заходи з організації та проведення в закладах загальної середньої освіти зимових шкільних канікул. Передбачено придбання новорічних подарунків для дітей пільгових категорій, учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти в кількості 1240 шт. на суму 40290 гривень, придбання подарунків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів та піклувальників, прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу. Буде проведено 19 грудня у приміщенні Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 міського свята до дня Святого Миколая «Діти – дітям» для пільгових категорій та цього ж дня у приміщенні Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів підведення підсумків та визначення переможців міського конкурсу на кращого листа Святому Миколаю. 20 грудня 18 вихованців хореографічного колективу «Веселка» Лебединського міського центру позашкільної освіти візьмуть участь в обласному новорічному святі «Різдвяний передзвін» для переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів у Конгрес-Центрі СумДУ. 20 грудня 10 вихованців Лебединського центру позашкільної освіти візьмуть участь у Новорічному балу для лідерів учнівського самоврядування та творчо-обдарованої молоді в Конгрес-Центрі СумДУ. 21 грудня 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів та піклувальників візьмуть участь у святкових заходах у Палаці дітей та юнацтва міста Суми для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування дошкільного та шкільного віку, із сімей опікунів. 26 грудня 10 дітей пільгових категорій, у тому числі 4 дитини, батьки яких загинули у зоні АТО візьмуть участь у новорічно-різдвяному святі в Сумському академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна. 3січня 2019 року 100 дітей пільгових категорій, талановитих та обдарованих запрошені на ялинку міського голови, що відбудеться в актовій залі Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7. Протягом зимових шкільних канікул керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти буде забезпечено:

  • проведення святкових новорічних заходів, балів-маскарадів, новорічних обрядів, карнавалів, вечорів, дискотек, творчих звітів талановитої та обдарованої молоді, роботу гуртків, спортивних секцій, шкільних бібліотек, комп’ютерних класів;
  • узято під особистий контроль зайнятість учнів, які потребують додаткової педагогічної уваги, виховуються в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах;
  • вивчення умов проживання учнів, які потребують додаткової педагогічної уваги, виховуються в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах;
  • проведення з учнями індивідуальної роз’яснювальної роботи про заборону використання відкритого вогню, петард та вибухонебезпечних предметів під час проведення новорічно-різвяних свят, поведінки на льоду, дотримання вимог протипожежної безпеки та правил безпечної поведінки;
  • проведення профілактичної роботи серед дітей дошкільного віку, школярів щодо запобігання поширенню гострих респіраторних та інших інфекційних захворювань, травматизму, дотримання правил пожежної безпеки.
  • проведення індивідуальної роз’яснювальної роботи серед батьків дітей дошкільного віку та школярів про виконання батьківських обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.

Під час проведення зимових шкільних канікул учні закладів загальної середньої освіти побувають біля міської новорічної ялинки, відвідають художній та краєзнавчий музеї, шкільні музеї закладів загальної середньої освіти, візьмуть участь у новорічно-розважальних програмах та конкурсах, заняттях гуртків, секцій, проведуть спортивні змагання, здійснять екскурсійні поїздки до м.Суми, переглянуть новорічну виставу у Сумському театрі для дітей та юнацтва.

Про заходи з підготовки до святкування, які вживаються комунальним підприємством «Комбінат благоустрою» повідомив директор підприємства Володимир Піщанський. «Комбінатом благоустрою» заплановано:

  • прикрасити вулиці міста новорічною атрибутикою;
  • встановити і прикрасити Новорічну ялинку;
  • встановити додаткові контейнери для сміття на площі Соборній;
  • привести територію міста до задовільного санітарного стану;
  • забезпечити охорону Новорічної ялинки;
  • відремонтувати та пофарбувати усі аншлаги, які будуть задіяні під час святкування;
  • закупити гірлянди і дюролайт, а також новорічні прикраси для вулиць міста;
  • відрегулювати вуличне освітлення згідно встановленого графіку;
  • встановити та прикрасити Новорічну ялинку у мікрорайоні «Черемушки».
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *