Лебединці відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня вся країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже саме завдяки самовідданості ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, ця страшна аварія була локалізована. Їхній подвиг неможливо переоцінити. А ми не маємо права забувати про самопожертву тих, хто пройшов через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Сьогодні у Лебедині відбувся комплекс заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Зранку представники громадської організації «Лебединська міська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України», влади міста, громадськості вшанували пам’ять ліквідадорів аварії на ЧАЕс покладанням квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.».

Також у стінах Лебединської міської ради відбулося засідання у форматі «круглого столу» за участі представників влади міста та громадської організації «Лебединська міська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України», під час якого були обговорені питання соціального захисту осіб, які постаждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

З вступним словом до учасників круглого столу звернулася тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Оксана Древаль, яка передала учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вітання від міського голови Олександра Бакликова. Під час дружнього чаювання члени громадської організації мали змогу озвучити всі питання, які їх турбують та отримати на них вичерпні відповіді від заступника міського голови Олени Кірєєвої, тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Оксани Древаль, начальника управління праці та соціального захисту населення Валентини Губської, спеціаліста І категорії відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення Євгена Сітака.

Зокрема, під час круглого столу члени громадської організації піднімали питання стосовно фінансової підтримки громадських організацій з боку влади, санаторно-курортного оздоровлення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, їх фінансового пільгово-медичного забезпечення. Було також обговорено можливі шляхи отримання грошової компенсації за ліки, які ліквідаторам доводиться купувати власним коштом та багато інших актуальних питань.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *