Чорнобиль не має минулого часу

Міська бібліотека №1 уроком-спомином «Чорна свіча: Чорнобиль…» розпочала цикл заходів у книгозбірнях міста, приурочених Дню вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Усі вони спрямовані на виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має пам’ятати про долі відомих та безіменних ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Учні 9-10 класів ЗОШ №3 вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу планету від атомного лиха хвилиною мовчання.

Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла про події того часу та ознайомила з літературою на книжковій виставці «І все перекреслив урановий атом…». Особливу увагу присутні приділили документальній книзі «Крізь вогонь і терни» про ліквідаторів Сумщини.

На захід було запрошено голову ГО Лебединської міської організації ВГОІ «Союз-Чорнобиль України» Леоніда Плужника та учасника-ліквідатора Івана Михайлика. Розповіді героїв-ліквідаторів про наслідки аварії на ЧАЕС та їх участь у ліквідації катастрофи вразили і розчулили присутніх. Також під час зустрічі були переглянуті фотоматеріали, надані гостями. На згадку про зустріч ліквідатори подарували копію ікони «Чорнобильський Спас».

Працівники бібліотеки № 2 представили для читацького загалу книжкову виставку «Дзвони Чорнобиля», оформлену в читальній залі книгозбірні.

Бібліотекар Надія Демченко провела огляд представленої літератури та цикл бліц-бесід з користувачами бібліотеки на тему аварії на ЧАЕС з обговоренням подій того далекого дня. Також у бібліотеці оформлено теку-досьє екологічного спрямування «Екологія України».

У міській бібліотеці № 3 пройшов урок пам’яті «Вічні дзвони пам’яті й скорботи» під час якої читачі бібліотеки згадали трагічні події , які відбулися у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували ліквідаторів, які не шкодуючи свого здоров’я та життя заслонили собою світ від радіаційного лиха.

Завідуюча міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *