День працівників статистики

Щорічно 5 грудня в Україні відзначається День працівників статистики – професійне свято, встановлене Указом Президента №1120/2002 від 2 грудня 2002 року, в підтримку ініціативи Державного комітету статистики України та враховуючи значний внесок працівників цієї галузі у розвиток економіки держави. Ця дата пов’язана з проведенням у 2001 році першого Всеукраїнського перепису населення, найбільш масштабної статистичної роботи. Але перепис – це лише мала частина статистики.

Згідно із Законом України «Про державну статистику», органи статистики здійснюють державну статистичну діяльність, направлену на збір і обробку «статистичної інформації щодо масових економічних, соціальних, демографічних, екологічних явищ і процесів, які відбуваються в Україні та її регіонах». Всі підсумки статистичних розробок в тому або іншому вигляді надаються органам управління і засобам масової інформації. Статистичні дані регулярно оприлюднюються в газетах, на радіо і телебаченні. 

Шановні працівники статистики, вітаємо Вас з професійним святом! Саме ви, збираючи, опрацьовуючи, зберігаючи та аналізуючи статистичну інформацію, даєте можливість розробляти перспективні плани, програми поступального розвитку в усіх галузях. Міцного Вам здоров’я, успіхів, благополуччя, довголіття, щастя, добра і всього найкращого!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *