Урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається щорічно 3 грудня. Безумовно, цей день не є святом, він лише покликаний привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. За оцінками Організації Об’єднаних Націй, 15 відсотків населення Землі є інвалідами. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю у стінах Лебединської спеціальної школи-інтернат відбулися традиційні урочистості з нагоди цього особливого Дня.

Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва під час вступного слова акцентувала увагу на тому, що сила духу, яку виявляють люди з особливими потребами у повсякденному житті, їх працелюбність, наполегливість, вміння досягати поставленої мети допомагають їм вести повноцінне життя, незважаючи на багато побутових незручностей.

Зі словами побажань міцного здоров’я, благополуччя, злагоди та усього найкращого звернулася і помічник депутата обласної ради Марина Іванова.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська звертаючись із найщирішими побажаннями, відзначила що управління завжди відкрите до співпраці із громадськими організаціями, які опікуються людьми з особливими потребами, а також те, що будь-хто, потребуючий допомоги може звернутися до управління та обов’язково її отримати.

Підтримують людей із особливими потребами і волонтери Лебединського медичного училища ім. проф.М.І.Сітенка  та Лебединського педагогічного коледже ім. А.С.Макаренка, які також завітали на урочистості висловити кілька теплих слів.

Вихованці школи-інтернату разом із вихованцями Лебединського міськрайонного товариства допомоги дітям – інвалідам, що мають розумову відсталість і фізичні вади «Мрія» підготували чудову концертну програму. Кожен виступ артистів супроводжувався сурдоперекладом. До уваги глядачів було запропоновано близько двох десятків номерів. На сцені вихованці залюбки демонстрували свої таланти: співали пісні, читали вірші, танцювали.

 

Усі гості свята завітали до школи-інтернату не лише із найщирішими побажаннями усього найкращого, найсвтлішого, найдобрішого, а й з подарунками.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *