Лебединці вшанували пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні, у День пам’яті жертв голодоморів, лебединці та гості нашого міста долучилися до меморіальних заходів, присвячених цій скорботній даті. Зранку за участі міського голови Олександра Бакликова студентство та педагогічний колектив Лебединського медичного училища ім. проф.М.І.Сітенка вшанували пам’ять жертв страшної трагедії – геноциду української нації під час тихої ходи та мітингу біля Меморіалу Скорботи «Жертвам Голодомору 1932-1933 рр.».

О 15:00 біля Меморіалу Скорботи зібралася громадськість міста, представники місцевої влади, молодь, представники інститутів громадянського суспільства аби усім разом віддати шану невинним жертвам голоду.

До присутніх звернувся міський голова Олександр Бакликов, висловивши слова скорботи за усіма тими, у кого було відібрано право жити та акцентував увагу присутніх на тому, якою національною катастрофою, страшним лихом став голод, що був свідомою цілеспрямованою акцією політичного керівництва СРСР проти українського народу.

Висловив слова скорботи за невинними жертвами голодоморів і помічник депутата обласної ради Валерія Чалого Михайло Безуглий.

Найбільшою та найстрашнішою трагедією українського народу назвав голодомор 1932-1933 рр. історик, краєзнавець та директор спеціальної школи-інтернат Анатолій Удод. «За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.» – відзначив Анатолій Васильович.

Почесний громадянин міста, історик, письменник, автор грунтовного історичного дослідження причин і наслідків голодомору 1932-1933 років «Під чорним тавром» Борис Ткаченко підкреслив, що ця демографічна катастрофа посіяла у душах мільйонів українців фізіологічне почуття страху, безповоротно вплинула на генофонд нації.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять загиблих жертв голодоморів в Україні.

Віддаючи шану загиблим, учасники мітингу запалили символічні свічки пам’яті.

Учасники мітингу заслухали символічну музичну композицію “Свіча” у виконанні солістки міського центру культури і дозвілля Світлани Циханської.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *