День, що змінив нашу країну

Ми проростаємо в Майдани серцями, повними надій. Уже не маси, а титани, Герої на землі святій. Свій шлях торуємо до щастя, до несфальшованих свобод. І віру вкрасти в нас не вдасться, бо ми – нескорений народ. (С. Сірий)

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. День, що змінив нашу державу, наш народ і наше життя. День, коли на захист своєї землі, своєї країни, свого майбутнього стали кращі представники українського народу. В цей день ми знову і знову згадуємо тих, хто підняв стяг боротьби за нашу свободу під час Революції Гідності. 

Згадати пам’ятні події, опинитися в атмосфері Майдану отримали змогу відвідувачі міської бібліотеки №1.  В читальній залі закладу для учнів 9-10 класів ЗОШ №3 (класні керівники: Капран Лариса Олександрівна та Стрельник Світлана Миколаївна) пройшла патріотична година «Мій тато став зіркою».

Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла присутнім про події 2013 – 2014 рр., що відбувались під час Революції Гідності та зробила огляд тематичної літератури, яка була представлена на інформаційній вітрині під гаслом «Герої не вмирають…Просто йдуть з Майдану в небо…».

Учні з цікавістю переглянули документальний відеофільм про події на Майдані, який надав бібліотеці учасник революції, кіноаматор Усенко Сергій Миколайович.

На захід завітав гість – учасник бойових дій 2014 – 2015 рр. військовослужбовець Лебединського військового комісаріату Кузьменко Анатолій Анатолійович. Затамувавши подих учні слухали розповідь бійця про початок бойових дій на Сході України. На закінчення розмови гість побажав успіхів у навчанні, бути гідними громадянами своєї держави та мирного неба над головою. Хвилиною мовчання й свічою пам’яті вшанували присутні Небесну Сотню та захисників України, що полягли в зоні АТО.

До Дня Гідності та Свободи в бібліотечних закладах міста оформлено книжкові виставки: «Незалежності й свободи вітер вирвався на волю» (бібліотека №1), «Герої не вмирають» (бібліотека№2), «Хто за свободу вийшов проти смерті – тому немає смерті на землі» (бібліотека №3).

Романи українських письменників про події на Майдані представлені на виставках: Рудневич М. «Я з Небесної Сотні», Матіос М.«Приватний щоденник. Майдан. Війна.», Базів В. «Армагедон на Майдані», Дацюк Г. «Янголи Небесної Сотні» та ін., не залишать байдужими нікого з читачів.

Завідуюча бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *