Ви перемогли – ми пам’ятаємо

28 жовтня вся наша країна відзначатиме День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишається сумним спомином у серці кожного українця. Адже Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у Другій світовій війні. У рамках відзначення 74-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників у бібліотеках міста відбулася низка заходів: історико – патріотична викладка літератури «Сторінки слави і безсмертя», книжкова виставка «День визволення України від фашистських загарбників» (бібліотека №3), історична хвилина  «Перемога в серцях поколінь» та перегляд літератури «Перегортає пам’ять сторінки»(бібліотека №2).

 У читальній залі бібліотеки №1 для учасників військово-патріотичного клубу «Пам’ять», що діє на базі ЗОШ №3 (керівник – Ольга Шиян) пройшла година пам’яті «З Україною у серці». Учні переглянули літературу на  інформаційній  викладці «Герої і подвиги», згадали про те, як мільйони людей забрала війна на окупованій території, як гітлерівці знущалися над мирним населенням та військовополоненими, як героїчно воювали партизани та військові заради звільнення України від окупантів.

Працівники бібліотеки разом із членами клубу та кращими читачами завітали на гостини до ветерана Другої світової війни Логвиненка Михайла Івановича, який в цьому році святкує 95-річний ювілей. З нагоди свята гості привітали учасника бойових дій квітами та подарунками, і привели в належний стан прибудинкову територію, де проживає ветеран. Михайло Іванович розповів присутнім про свій бойовий та життєвий шлях. Затамувавши подих, діти слухали про надзвичайні пригоди військового льотчика. На закінчення зустрічі учні побажали ветерану міцного здоров’я та довголіття, а він їм – успіхів у навчанні.

 

Завідуюча міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *