Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті

Сьогодні під час апаратної наради до відома її учасників була доведена інформація стосовно стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті за 9 місяців 2018 року. За словами заступника начальника сектору превенції Лебединського відділення поліції Оксани Маригіної, з січня по вересень 2018 року до Лебединського ВП надійшло 3166 звернень та повідомлень від громадян, які було зареєстровано в журналі єдиного обліку. Протягом звітного періоду на території міста Лебедина скоєно 191 правопорушення, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. Із 191 кримінального провадження: 31 – невеликої тяжкості, 105 – середньої тяжкості, 52 – тяжких, 3 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення (2 розбої та 1 умисне вбивство).

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом 9 місяців 2018 року було скоєно наступні кримінальні правопорушення: 1 – убивство, 9 – нанесення легких тілесних ушкоджень, 5 з яких розкрито та справи направлено до суду з обвинувальним актом, 1 – залишення у небезпеці (09.03.2018 у під’їзді будинку на вул. Калинова невідома особа залишила малолітнього хлопчика, віком близько 2 місяців), 1 – неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником Лебединської ЦРЛ, 1 – грубе порушення законодавства про працю (працівники підприємства працюють без оформлення трудових відносин), 1 – невиплата заробітної плати, 113 – крадіжок, з яких 38 з проникненням до житла, по 77 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 36 – триває слідство, 2 – грабежі, обидва злочини розкрито, справи направлено до суду, 3 – розбої, на сьогоднішній день розкрито лише 1 злочин вказаної категорії, по іншим триває слідство, 14 – шахрайств, 4 з яких розкрито, 4 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 3 – умисне знищення (пошкодження) майна шляхом підпалу, 1 – порушення правил охорони надр, 2 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами, по 1 провадженню досудове розслідування закінчено і направлено до суду, 1 – порушення правил БДР, 2 – факти незаконного заволодіння транспортним засобом, 1 злочин розкрито, матеріали кримінального провадження направлено до суду з обвинувальним актом, 1 – жорстоке поводження з тваринами, 10 – злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів (ст.307, 309 КК України), з яких 9 розкрито та направлено до суду, 2 – ухилення від призову на строкову службу, 2 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, по цим провадженням триває слідство, 1 – службове підроблення, по цьому провадженню досудове розслідування закінчено і направлено до суду, 3 – одержання хабара, 1 такий злочин розкрито, по 2 триває слідство, 1 – давання хабара, злочин розкрито, справу направлено до суду з угодою про визнання винуватості.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя. Ці особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень. Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Піднімалося під час апаратної наради і питання стосовно адміністративних правопорушень, вчинених громадянами міста, зокрема, порушення ст. 152  та ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *