Партизанський рух на Сумщині

З нагоди відзначення Дня партизанської слави у бібліотеці №1 для учнів 6 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Олена Тонченко) було проведено урок пам’яті «Герої партизанського підпілля». У читальній залі працівники бібліотеки організували книжкову виставку – спомин «Подвиг партизанів в роки Другої світової». Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла дітям про партизанський рух як на території Сумщини, так і України в цілому, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. Детальніше розповіла про партизанський рух на Лебединщині. Учні згадали  командирів партизан Ковпака С.А., Руднєва С.В., Карпова К.Г., Антонова О.І. та вулиці міста, які зараз носять їх імена. Присутні з цікавістю  переглянули документальний відеофільм «Партизанський рух на території України в роки Другої світової війни», прочитали та переказали розповіді про юних месників Сумщини.

До Дня партизанської слави виставку-хроноскоп «Від Путивля до Карпат» оформлено в бібліотеці №2. З літератури, представленої на виставці,  можна дізнатись  про підпільну та партизанську діяльність месників  в роки війни на Сумщині.

Героїчні подвиги партизанів у  пам’яті народу житимуть вічно. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто зупинив фашизм ціною власного життя.

Завідуюча бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *