Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–липні 2018 р. на Сумщині вироблено 33,1 тис. т м’яса

 (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 246,2 тис.т молока та 239,0 млн. шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на 22 кг і становив 3170 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського та Ямпільського районів; по виробництву молока – Конотопського та Шосткинського районів.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 серпня 2018р. становила 156,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,0 тис.голів), свиней – 122,2 тис.голів, овець та кіз – 46,7 тис.голів, птиці – 7192,7 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *