Отримайте електронне пенсійне посвідчення – відчуйте переваги

Пенсійний фонд України переходить на електронний документообіг. Це необхідно для того, щоб клієнти, звертаючись до фонду, могли отримати послуги в будь-якому агентському пункті, а не тільки там, де подавали документи.

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент, який дозволяє не тільки отримати пенсію, оплату комунальних та інших послуг онлайн, а ще й повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами.

Це посвідчення поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської картки, містить в собі електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично підтверджує свою особу і може подавати заяви до органів Пенсійного фонду, виключно через мережу Інтернет.

Також, людина може отримати доступ до пенсійної справи, до даних про стаж та заробітну плату, користуватися іншими сервісами державних органів. І безумовно, пенсійне посвідчення надає право користуватися всіма пільгами, які належать людині, як пенсіонеру.

Електронне пенсійне посвідчення видається банком, в якому відкритий рахунок для виплати пенсій. Наразі уповноваженим банком, який здійснює емісію електронного пенсійного посвідчення — є лише ПАТ «ОЩАДБАНК».

Електронними пенсійними посвідченнями користуються внутрішньо переміщені особи з 2016 року. Усі інші категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення , починаючи з 2018 року.

Більше того, якщо  людина бажає повноцінно використовувати всі електронні сервіси Пенсійного фонду чи інших органів влади, мати власний цифровий підпис та мати єдиний документ за допомогою якого можна і отримати пенсію, і підтвердити статус пенсіонера, людина зробить вибір на користь електронного пенсійного посвідчення.

Щоб отримати модернізований пенсійний документ, зверніться до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подайте заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30*25 мм.

Електронне пенсійне посвідчення буде виготовлено безкоштовно, протягом 30 робочих днів.

Для отримання додаткової інформації телефонуйте на номери “гарячої “ лінії 2-33-56, 2-07-20, 2-14-90.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *