Стан утримання автомобільних шляхів

6 серпня під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, було розглянуто питання стану утримання автомобільних доріг міста. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства Степан Кир’яненко проінформував присутніх, що мережа автомобільних доріг міста складає 40,5 км з асфальтним покриттям, 71,3 км з ґрунтовим, 3 км доріг з бруківки та 4,2 км з бетонним покриттям. Загальна протяжність доріг – 119 км. Розвиток та утримання мережі місцевих доріг, контроль та розрахунок з підрядними організаціями щодо проведення капітального та поточного ремонту доріг пріоритетні завдання управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради та комунального підприємства «Комбінат благоустрою». Комунальне підприємство «Комбінат благоустрою» виконує роботи по утриманню вулично – шляхової мережі, зокрема, з початку року виконано: систематичне очищення покриттів від пилу, сміття, ґрунтових та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття, профілювання ґрунтових доріг, підсипка доріг, очищення доріг та тротуарів від снігу та боротьба з ожеледицею.

З 2016 року в Україні діє Закон «Про публічні закупівлі», у відповідності до якого, якщо вартість предмета закупівлі товарів, послуг дорівнює або перевищує 200 тис.грн., а робіт – 1,5 млн.грн., то управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради повинно провести тендер. А тому процедура ремонту дорожнього покриття є поетапною і займає певний проміжок часу. Зокрема, місцевим, обласним чи державним бюджетом виділяються кошти на ремонт певної ділянки дороги, далі замовляється проектно-кошторисна документація, потім проектно-кошторисна документація проходить державну будівельну експертизу. Після проходження експертизи і затвердження експертного звіту оголошується тендер. Якщо у першому турі тендеру переможець торгів не визначається, наприклад, один учасник торгів, тобто тендер не відбувається, процедура оголошується повторно. Якщо і вдруге тендер не відбувається, то для заключення договору напряму проводиться переговорна процедурна закупівель, яка відбувається протягом 10 днів.

Рішенням тридцять третьої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 20.03.2018 року №579-МР з міського бюджету були виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг міста на загальну суму 162,0 тис. грн. (ділянки доріг по вулицям Тараса Шевченка, Вокзальній, Першогвардійській, Лісовій) та кошти на виконання робіт по капітальному ремонту ділянки дороги від приватної садиби № 101 по вул. Кобижча до перехрестя вул. Кобижча – вул.Чернишевського – вул. Безимівка, у тому числі і проектні роботи, у сумі 1221,3 тис. грн.

У зв’язку із дотриманням усіх вимог законодавства (Постанови КМУ № 466 від 13.04.2011) дозвіл на початок капітального ремонту дороги по вулиці Січова, кошти на який були виділені з міського бюджету тридцять шостою сесією Лебединської міської ради сьомого скликання (1470,0 тис. грн.), був зареєстрований та отриманий станом на 1 серпня 2018 року, що дало змогу розпочати роботи по капітальному ремонту.

Виконавчим комітетом Лебединської міської ради були направлені листи до голови Сумської обласної державної адміністрації та голови Сумської обласної ради з проханням розглянути питання про виділення коштів на капітальний ремонт доріг по вулицях Першогвардійська, Будильська, Новопостроєна, Вокзальна, так як по них проходить інтенсивний рух великовагового транспорту. Згідно рішення дев’ятнадцятої сесії Сумської обласної ради сьомого скликання від 27.04.2018 року на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг комунальної власності виділені кошти з державного бюджету у розмірі 2 млн. грн., які згідно розпису державного бюджету надходитимуть до міського бюджету помісячно до грудня 2018 року. Рішенням тридцять третьої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 20.03.2018 № 579-МР ці кошти розподілені на поточний ремонт дорожнього покриття по вулицям: Будильська – 800,0 тис. грн., Першогвардійська – 500,0 тис. грн., Тараса Шевченка – 500,0 тис. грн., Кобижча – 200,0 тис. грн. Відповідно до законодавства проведені чотири тендерні закупівлі на поточний ремонт доріг по цим вулицям. Станом на сьогодні роботи повністю виконані по вулицям Будильській та Кобижчі, по вулицям Тараса Шевченка та Першогвардійська 31.07.2018 року заключені договори на виконання робіт, які будуть завершені до кінця серпня.

Позачерговою тридцять восьмою сесією Лебединської міської ради сьомого скликання виділені кошти на капітальний ремонт дороги по вулиці Тараса Шевченка у розмірі 2826,33 тис. грн. (ремонт ділянки дороги від площі Соборної до будинку № 17 на вулиці Тараса Шевченка). Наразі проект допроходить державну будівельну експертизу. Після отримання позитивного висновку на виконання робіт буде оголошено тендер на виконання будівельних робіт.

До проведення ремонту на наведення ладу на автошляхах рідного міста також долучилися не байдужі керівники підприємства міста та їхні колективи: за кошти ТОВ «Укртранспревматика» за сприяння директора Олександра Огієнка відремонтовано вулицю Сумську від перехрестя з вулицею Вокзальною до кінця вулиці, не залишилось байдужим ТОВ «Лебединська рибно-меліоративна станція» (директор Віталій Шапошник), за допомогою якого було відремонтовано ділянку дороги по вулиці Вокзальній. СТОВ «Пролісок» (директор Іван Пилипенко) допоміг у проведенні поточного ремонту дороги по вулиці Героїв Майдану та вулиці Сумської – від початку вулиці до ДНЗ «Чайка». Для ремонту вулиць Карпова та площі Соборної ПП «Харківспецпостач» (директор Михайло Горєлов) виділило 25 тон асфальтобетонної суміші.

Роботи по місту виконує Філія «Дорбудсервіс» ДП «Сумський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги». Відповідно до договору гарантія на якість робіт і змонтованих конструкцій (асфальтобетонне покриття) 3 роки з моменту підписання акту виконаних робіт при капітальному ремонті та 1 рік для поточного ремонту.

Наступним питанням, розглянутим під час апаратної наради, був звіт про роботу зі зверненнями громадян у комунальному підприємстві «Лебединська житлово-експлуатаційна контора». Як зазначив начальник підприємства Олександр Троценко, прийом громадян здійснюється згідно графіку, з січня по липень 2018 року було прийнято 40 квартиронаймачів. Люди звертались з питань ремонту каналізаційних мереж, покрівлі, електричних мереж, під’їзду, водопроводу, ремонту вхідних дверей в під’їзд, ремонту дитячого майданчику, по загально-будівельним роботам. Вимоги заявників були задоволені  виконані необхідні роботи. Від інших організацій за звітний період надійшло 3 заяви, по яким було виконано необхідний обсяг робіт.

Під час обговорення поточних питань апаратної наради, увагу присутніх було акцентовано на крайній необхідності вакцинації домашніх улюбленців, зокрема, і в зв’язку з тим, що у місті зафіксовано випадок сказу. Працівники Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби проводять вакцинацію тварин від сказу як планово, так і за викликом. Шановні лебединці, будь-ласка, ставтеся відповідально до утримання домашніх тварин, вакцинуйте їх своєчасно, не випускайте на вулицю, де вони зможуть мати контакт з бродячими тваринами та у разі виявлення підозрілих симптомів повідомляйте відразу відповідні інстанції!

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *