Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. 26 липня на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості був проведений семінар серед безробітних на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» за участі заступника начальника управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради – начальника відділу праці, сімейної та гендерної політики Ніни Гончарової, директора Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Кислої і спеціаліста соціальної роботи Наталії Гаврилюк, начальника відділу активної підтримки Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Людмили Бойко.

Метою зустрічі  було поінформувати громадськість і привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити громадян активно допомагати і протидіяти цьому злочину. Під час семінару учасники переглянули тематичні відеоролики.

Якщо Ви потрапили у ситуацію, коли: вас позбавили вільного пересування та спілкування з родиною, відібравши Ваші документи; вам пообіцяли добре оплачувану роботу (за кордоном чи в Україні), а потім не заплатили обіцяних грошей; вас примушували відробляти неіснуючі борги; вас втягнули у злочинну діяльність шляхом примусу, шантажу або насильства – є підстави вважати, що ви стали жертвою торгівлі людьми.

Законодавством України таким особам гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації, тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі і одноразова матеріальна виплата.

Більш детальну інформацію про: ризики потрапляння  громадян у ситуацію торгівлі людьми; порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; види допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми; перелік установ, закладів, служб та організацій, які надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми; контакти відповідальних посадових осіб за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та громадських організацій, які працюють у цій сфері, можна отримати, звернувшись до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради вул. Леоніда Батютенка, 55 (кабінет №14), за телефоном 2-14-92.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *