Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–червні 2018 р. на Сумщині вироблено 29,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 204,9 тис.т молока та 197,4 млн. шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 46 кг і становив 2691 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського та Ямпільського районів; по виробництву молока – Конотопського та Шосткинського районів.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 липня 2018р. становила 156,8 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,7 тис.голів), свиней – 123,0 тис.голів, овець та кіз – 48,1 тис.голів, птиці – 7055,7 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *