Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку у місті

Сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, було розглянуто питання стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті протягом І півріччя 2018 року.

За словами начальника Лебединського відділення поліції Олега Цурікова, протягом звітного періоду основні зусилля служб та підрозділів відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони публічного порядку та безпеки.

Протягом звітного періоду на території міста Лебедина скоєно 134 правопорушення, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. З 134 кримінальних проваджень: 23 – невеликої тяжкості, 70 – середньої тяжкості, 37 – тяжких, 4 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення (2 розбої та 2 умисних вбивства).

Незважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом півріччя скоєно такі кримінальні правопорушення: 9 – нанесення легких тілесних ушкоджень, 3 з яких розкрито та справи направлено до суду з обвинувальним актом, 1 – залишення у небезпеці малолітньої дитини, 2 – розбої, які на сьогоднішній день не розкрито, триває слідство, 70 – крадіжок, з них 20 – з проникненням до житла (по 48 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 22 – триває слідство), 8 – шахрайств, за результатами розслідування 3 провадження направлено до суду, по 5 триває слідство, 1 – факт незаконного заволодіння транспортним засобом, злочин розкрито, матеріали кримінального провадження направлено до суду з обвинувальним актом, 10 – злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 5 – розкрито та направлено до суду, по решті 5 триває слідство, 2 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів (по провадженням триває слідство), 2 – одержання хабара, 1 такий злочин розкрито, по іншому триває слідство.

3 метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя. Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Також міським головою було піднято питання щодо забезпечення вжиття ефективних заходів з обмеження руху великовагового транспорту через центр міста.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *