«Лебединський завод поршневих кілець» у ТОП-10 кращих господарських товариств України

Останнім часом містом ширилися чутки щодо зменшення потужностей виробництва, а, можливо, і закриття такого промислового підприємства як «Лебединський завод поршневих кілець». Втім, довіряти чуткам – а отже, неперевіреній, недостовірній інформації – себе не поважати, тож, переконатися, як насправді функціонує завод сьогодні ми вирішили на власні очі.

Під час невеликої екскурсії виробничими цехами, люб’язно проведеної головою правління ПрАТ “Лебединський завод поршневих кілець” Тетяною Нестеренко, нам випала нагода побачити весь процес виготовлення поршневого кільця – від процесу розплавлення чавуну до пакування готової продукції в упаковку. Можна з впевненістю сказати, що станом на сьогодні ПрАТ “Лебединський завод поршневих кілець”  – це гнучке виробництво, досвідчений інженерний потенціал, озброєний сучасним обладнанням і чітко вивірена маркетингова стратегія, орієнтована на кінцевого споживача. Наразі на заводі виробляється близько 240 видів поршневих кілець до поршневих компресорів двигунів автомобілів сімейства ”ГАЗ”, ”Москвич”, ”ВАЗ”, мотоциклів і мопедів, також варто відзначити, що протягом останніх років освоєно випуск поршневих кілець до двигунів автомобілів ”КАМАЗ”, ”Таврія”, ”Газель”, ”ЗІЛ”. На підприємстві успішно функціонує служба як вхідного, так і технічного контролю якості продукції, яка випускається. Реконструкція технологічного устаткування дозволила освоїти випуск поршневих кілець до дизельних двигунів типу ”Д”, ”СМД”, ”КАМАЗ”, ”ЗІЛ”.

Сьогодні ПрАТ «ЛЗПК» виробляє 120 типорозмірів конструкцій поршневих кілець, діаметром від 38 до 355 мм. Загальний обсяг промислового виробництва на ПрАТ «ЛЗПК» протягом січня-червня 2018 року становить 5958, 5 тис. грн.

Завод забезпечує робочі місця 121 мешканцю міста та є платником ПДФО – однієї із складових наповнення міського бюджету Лебедина.

Ретельне вивчення насиченості ринку поршневих кілець адміністрацією заводу дозволило сформувати поточний та перспективний план діяльності, освоєння нових видів продукції (наразі на стадії освоєнння виробництво поршневих кілець діаметром 590 мм), визначений потребою підприємства і потребами споживачів.

Нещодавно був також оновлений і дизайн самої упаковки готової продукції – відтепер на ній міститься QR-код та штрих-код, які неможливо підробити.

Завод є постачальником продукції на крупні конвеєри з виробництва тракторів, автомобілів та іншої техніки України, а також таких країн як Білорусь, Росія, Казахстан.

Підрозділи маркетингу та моніторингу підприємства прогнозують потребу в поршневих кільцях на ринках України та країн СНД, вивчають стан справ з поставкою поршневих кілець для автомобілів виробництва СНД. Проведені дослідження ринків дозволяють постійно підвищувати якість і обсяги реалізації продукції.

Завод постійно оновлює свою технічну базу, впроваджує сучасне верстатне обладнання і технології. Керівництво заводу дбає також і про енергозбереження – у виробничих цехах замінені лампи на сучасні енергозберізаючі.

Всеукраїнський рейтинговий аналіз показників діяльності, результативності, рентабельності, платоспроможності та інших форм звітності та розрахунків, показав, що підприємство – у числі кращих в Україні. Підприємство обійшло компанії, споріднені йому за видом діяльності та масштабами і зайняло у Національному бізнес-рейтингу такі позиції:

1 місце (Золото) серед суб’єктів господарювання України за показником «Коефіцієнт обертаємості активів»;

1 місце (Золото) серед суб’єктів господарювання України за показником «Фондовіддача».

Підприємство є володарем звання «Лідер року – 2017», що є підтвердженням успіху, надійності, довіри клієнтів і партнерів.

Лебединська міська рада як орган місцевого самоврядування розуміє, що запорукою зростання економіки є розвиток промисловості у місті, а тому проводиться робота, спрямована на організацію ефективної взаємовигідної співпраці влади та місцевих промислових підприємств.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *