Літо…Канікули…Відпочинок…

Довгочікувані літні канікули! 21 червня гостинно відчинили двері профільні  відпочинкові табори «Веселка» (начальник Гриценко О.С.), «Дружба» (начальник Поліщук М.В.) та «Соняшник» (начальник Пронікова О.К.) для 135 дітей молодшого та середнього шкільного віку. Особлива увага приділялася залученню дітей пільгових категорій та вихованців-переможців обласних, Всеукраїнських масових заходів. За короткий проміжок часу вихователі Лисянський В.М., Сосєдка Ю.А., Безугла І.Д., Коростіль Н.М., Сіренко Н.А., Губенко М.В., Усенко І.О., Верхова О.І., Іщенко Л.В., Омельченко Н.В., Зубко Л.М. та Зелінська І.І. намагались  створити у таборах сприятливі умови для збереження та зміцнення здоров’я дітей, вільного вибору занять, духовного збагачення, цікавого та змістовного відпочинку вихованців.

Відповідно до планів роботи таборів було проведено багато різноманітних масових заходів: брейн-ринг «Скарби українського народу», «День бантика», «Веселковий тиждень», історичний квест «Вулицями рідного міста» – «У мене ти один єдиний, найкраще місто – Лебедин», танцювальні флешмоби «Ми – діти твої, Україно», «Українська вишиванка», ігри на дитячих майданчиках, шахові турніри, веселі розваги, вікторина «Всезнайко», перегляд мультфільмів та спортивні змагання «Веселі старти», гра-подорож «Екологічна стежина», пізнавально-розважальні програми «Хто зверху», «Міс та Містер табору», казковий експрес «Сторінками улюблених казок», зустріч з відомою майстринею-лялькаркою О.Є. Підвезько,  свято «Івана Купала».  Кожен день був наповнений яскравими подіями.

Дітки  з великим захопленням брали участь у майстер-класах, демонстрували свої знання та  вміння,  здібності, креативність і фантазію.  Кожен табірний день працювала крамниця творчості: «Виготовлення квітів з ватних дисків», «Виготовлення закладинок для книг», «Виготовлення оберегу з атласних стрічок», «Виготовлення вітальних листівок», «Моделювання паперових іграшок», «Виготовлення квітів для українського віночка», «Виготовлення сувенірів для друзів», «Декупаж кухонних лопаточок», «Виготовлення ляльки-мотанки», «Виготовлення шамбал і браслетів з бісеру».

Кожен вихованець мав змогу не тільки проявити власні здібності, а і долучитися до колективних справ. Так, дітьми були створені композиції  «Дерево бажань», «Долоньки єднання»,  малюнки «Літній настрій», «Щасливе дитинство», поставлені українські народні казки «Колобок», «Ріпка».

З великим задоволенням вихованці таборів відвідали захоплюючі, пізнавальні екскурсії до лісопарку, до художньго музею, до Лебединського ВП ГУНП, до міського відділення поштового зв’язку, міської бібліотеки та
Лебединського районного суду.

Допомагали начальникам та вихователям профільних таборів студенти-практиканти Лебединського педагогічного училища Глущенко Наталія та Підопригора Маргарита. Вони проводили цікаві та змістовні масові заходи для дітей, розвивали їх  фізичні  навички та здібності, вчили бути активними, ініціативними, товаришувати з однолітками та поважати старших.

Сподіваємось, що дні перебування у таборах запам’ятаються зарядом позитивних емоцій та яскравих вражень. Бажаємо нашим вихованцям активно відпочити, набратися сил, щоб зовсім скоро знову йти назустріч новим відкриттям та знанням!

Пронікова О.К., Гриценко О.С., Поліщук М.В., начальники таборів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *