Сьогодні християни східного обряду відзначають день святих первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня православні люди всього світу відзначають Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Також в цей день традиційно закінчується Петрів піст.

За біблійними переказами апостол Петро народився в простій родині і до того, як стати учнем Ісуса Христа, був рибалкою. Звали його тоді Симон, а ім’я Петро він отримав після хрещення в християнство. Петро відразу ж, як дізнався про Христа, став його послідовником. Після зішестя Святого Духа він, як і інші апостоли, відправився по світу проповідувати християнство. Петро був арештований за проповідь в Римі в 67 році, там же і був засуджений до смерті.

У свою чергу, Савл, згодом хрещений як Павло, став послідовником Ісуса далеко не відразу. Якийсь час він був серед переслідувачів християн. Але одного разу в дорозі Савл був засліплений яскравим променем світла і почув голос, який докорив його за невіру в бога. Савл прибув до Дамаску і почав вивчати християнське вчення, і вже через три дні знову прозрів. Після цього він остаточно повірив і став учнем Христа. Павло не раз бував заарештований за проповіді, і врешті-решт його засудили до смерті.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *