Кольорово-вибухова феєрія Купальської ночі

Свято молоді і кохання – так здавна називали наймістичніше, найколоритніше свято Івана Купала. Цьогоріч під час святкування лебединці та гості міста мали змогу насолодитися не лише чудовим театралізованим дійством, цікавою концертно-розважальною програмою, а ще і розфарбувати себе і оточуючих, долучившись до фестивалю кольорів, який вперше відбувся у Лебедині.

З словами вітання звернувся до лебединців та гостей нашого славного міста міський голова Олександр Бакликов, побажавши міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, тепла та мирного синього неба над головами. З теплими словами найкращих побажань до вітань приєднався і депутат обласної ради Валерій Чалий.

Під час цікавої театралізованої частини святкування з Водяним і русалоньками, традиційними конкурсами на найкращий вінок, найдовшу косу, піднімання гирі, учасників дійства розважали талановиті артисти міського центру культури і дозвілля, а також гості свята – народний художній фольклорно-етнографічний колектив «Вербиченька», який завітав до нас з Нововодолазької селищної об’єднаної територіальної громади Харківської області.

Письменник, історик, краєзнавець, етнограф, Почесний громадянин міста Лебедина Борис Ткаченко привітав лебединців і гостей міста зі святом та відзначив, що йому надзвичайно приємно спостерігати за традиціями святкування Купальської ночі, які зберігаються і примножуються у нашому місті, а також приємно було знову зустрітися зі своїми давніми знайомими – колективом «Вербиченька».

А протягом святкового дійства всі бажаючі взяти участь у фестивалі кольорів реєструвалися та отримували такі собі «пакуночки щастя» – паперові пакетики з фарбою різноманітних кольорів. І ось настала та мить, коли чарівні ведучі свята оголосили підійти ближче до сцени усіх щасливчиків з фарбою і нарешті дати волю своїй уяві, відкрити пакетики та розфарбувати всіх і усе довкола різноманітними кольорами. Яскраве, непересічне, кольорово-вибухове дійство, родом з сонячної Індії подарувало учасникам неймовірні враження, море позитиву, щирих посмішок і веселощів!

Також під час святкування відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради на пляжі  була організована цікава тематична фотозона для усіх бажаючих зробити гарну світлину на пам’ять.

Динамічними хітами від DJ Mix-club розпочалася святкова дискотека для усіх бажаючих «відірватися на повну».

Ще одним видовищним дійством мали змогу насолодитися лебединці і гості міста – чаруючим вогняним шоу від гостей з міста Суми колективу – «CONCORDIA». Тематичною постановкою та вправним володінням вогняною стихією юнаки й дівчата заполонили увагу глядацької аудиторії, подарувавши кожному неймовірні відчуття.

І ось нарешті, вправні володарі вогню підпалили купальську ватру – дійство захоплююче своїм масштабом і чаруюче своєю незбагненною містичною силою.

Наостанок «Лебединський Азимут» приготував сюрприз для бажаючих випробувати долю – на визначених локаціях були заховані такі собі квітки папороті – хімічні ліхтарики. Чотири сміливці, які відважились і знайшли містичну квітку, отримали смачну винагороду.

Учасники феєричної, різнобарвної Купальскої ночі, які отримали неабияке естетичне і моральне задоволення від цьогорічного формату свята, були наповнені позитивом та у чудовому святковому настрої ще довго лишалися грітися біля величезного багаття, а молоді випала нагода «відірватися» на пляжній дискотеці від «Mix-club».

Більше фото шукай у альбомі “Святкування Івана Купала та фестиваль кольорів“, а також коротенькі відео найяскравіших моментів свята на сторінці Лебединської міської ради у Facebook

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *