Обережно, шахраї!

Мабуть, чи не кожен мешканець Лебедина чи його гість зустрічав у центрі міста – парку імені Т.Г.Шевченка, на ринку та інших людних місцях молодого чоловіка у жовтому жилеті, зі скринькою для пожертв на, буцім-то, потреби хворої дитини, який дуже нав’язливо підходячи до людей, починає просити пожертвувати грошей. Зазвичай аргументи у молодика одні й ті ж – що тяжкохвора дитина проживає або у Лебедині, або на території Лебединського району, потребує негайного дороговартісного лікування, і майже, вимолюючи таким чином гроші, не відступає, поки їх не отримає. Так ось, шановні громадяни, цей нав’язливий молодик аж ніяк не має благих намірів насправді допомагати тяжкохворим діткам, а його розповіді – лиш вигадки. На жаль, є такі особи (не хочеться називати їх людьми), які не гребують наживатися подібним чином, маніпулюючи людським милосердям, співпереживанням, щирим бажанням насправді допомогти хворій дитинці.

Тому, перш, ніж пожертвувати гроші на лікування, варто пересвідчитися, що волонтери справжні і ваші кровні кошти насправді будуть передані тим, хто потребує. А для цього треба обов’язково поцікавитися, яку благодійну організацію чи фонд представляє волонтер, попросити показати документи та взяти контактні дані, адже, зазвичай, коли представники благодійних організацій працюють чесно, вони абсолютно відкриті і можуть надати відповідні дані.

Варто зазначити, що Лебединська міська рада направляла листи та неодноразово зверталася до благодійних організацій та фондів, розташованих за межами міста, які збирають гроші на лікування хворих на території міста Лебедина (волонтерів зі скриньками часто можна побачити біля магазину «АТБ», на ринку, інших людних місцях) для того, щоб ці організації, якщо вони проводять збір коштів у Лебедині, допомогли мешканцям міста, які цього потребують, втім жодної відповіді чи допомоги мешканцям Лебедина ці організації так і не надали. Очевидно, допомагати безпосередньо потребучим цього лебединцям, ці благодійні фонди і організації не мають намірів.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *