Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–травні 2018р. на Сумщині вироблено 26,3 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 163,4 тис.т молока та 158,8 млн.шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 89 кг і становив 2201 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського та Ямпільського районів; по виробництву молока – Конотопського та Шосткинського районів.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 червня 2018р. становила  156,0 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 79,0 тис.голів), свиней – 118,7 тис.голів, овець та кіз – 48,2 тис.голів, птиці – 5758,9 тис.голів..

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *