Стан пожежної безпеки на території міста та робота зі зверненнями громадян в управлінні житлово-комунального господарства

Сьогодні, 11 червня відбулася апаратна нарада, яку провів міський голова Олександр Бакликов. Першим було розглянуте питання стану пожежної безпеки на території Лебединської міської ради. Доповідав заступник начальника 18 державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Олександр Безуглий.За поточний період 2018 року 18 державною пожежно-рятувальною частиною Управління ДСНС України у Сумській області ліквідовано та взято на облік 16 пожеж, що виникли на території Лебединської міської ради, у 2017 році за аналогічний період сталося 10 пожеж. Внаслідок пожеж у 2018 році було знищено та пошкоджено 5 житлових будинків, 1 квартира, 3 автомобільних гаража, 4 господарчих споруди, 3 автомобіля. Під час пожежі, що виникла в житловому будинку 06.03.2018 року, загинув власник домогосподарства. За 2017 рік – на території міста загиблих в наслідок пожеж не було.

Прямі матеріальні збитки від пожеж склали 622 068 тис. грн., побічні – 1 231 454 грн.

За звітний період на пожежах було врятовано 1 особу, матеріальних цінностей на суму орієнтовно 491 000 грн., 2 одиниці техніки, 2 автогаража, 4 житлових будинка, 3 господарчих споруди.

Причинами пожеж найчастіше стають: необережне поводження з вогнем, неправильне влаштування та експлуатація електрообладнання, неправильне влаштування та експлуатація приладів опалення.

За поточний період 2018 року особовим складом підрозділу було здійснено 74 виїзди, серед яких: на пожежі, спалювання сухої рослинності та сміття, на пожежно-тактичні навчання, нічні перевірочні заняття, хибні спрацювання автоматичної пожежної сигналізації, ДТП, чергування при проведенні громадських заходів,  відкривання дверей, для надання допомоги літнім людям працівниками екстренної медичної допомоги, надання допомоги працівникам поліції, на проведення заходів цивільного захисту, надання послуг підприємствам міста.

З настанням теплої погоди гостро постає питання щодо пожеж, пов’язаних зі спалюванням сухої рослинності та сміття. Головною причиною виникнення таких загорань є людська недбалість та недотримання елементарних правил протипожежної безпеки. Під час спалювання сухої трави полум’я може розповсюджуватись на житлові будинки та інші споруди.

З початку поточного року диспетчерською службою підрозділу зафіксовано 16 випадків спалювання сухої рослинності, спалювання сміття на міському сміттєзвалищі, спалювання сміття на стихійному сміттєзвалищі, спалювання сміття на кладовищах.

7 грудня 2017 року міській комісії з питань ТЕБ та НС було направлено розширену інформацію з фотофіксацією стану кожного пожежного гідранту на території міста Лебедин.

З 17.02.1018 по 20.02.2018 року особовим складом підрозділу перевірено всі вуличні пожежні гідранти з пуском води. 22.02.2018 року на засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС було направлено повторно інформацію про стан роботи з організації та нагляду за джерелами протипожежного водопостачання на території міста Лебедина 2018 року.

У грудні 2017 року за підтримки Лебединського міськвиконкому проведено закупівлі пожежно-рятувального обладнання. Бензоріз для виконання демонтажу при аваріях та деблокування потерпілих чи загиблих, 29 пожежних напірних рукавів діаметром 51 мм., для гасіння пожеж.

За рахунок отриманих коштів за надання платних послуг закуплено архіватор мовлення на пункт зв’язку частини, 3 зимові костюми, 10 пар спеціально взуття, запасні частини на пожежні автомобілі та чатково пально-мастильні матеріали.

Другим питанням, розглянутим на нараді, був звіт про роботу із зверненнями громадян в управлінні житлово-комунального господарства Лебединської міської ради протягом січня-травня 2018 року. Інформацію доповідав виконуючий обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства Степан Кир’яненко. За словами Степана Олександровича, до управління житлово-комунального господарства протягом січня-травня 2018 року надійшло 149 звернень. Здебільшого зверталися з такими питаннями: обслуговування житлових будинків – 4; благоустрій населеного пункту – 20; зрізка дерев – 44; землевпорядкування – 53; водопостачання, водовідведення – 6; урядова лінія – 7; депутатські звернення – 4; містобудування та архітектури – 6; інші – 5.

Надходили також неодноразові звернення з питання грейдерування вулиць та встановлення мобільного обладнання.

За звітний період на особистому прийомі до т.в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради звернулися 20 громадян. Крім того працівниками управління надаються консультації та поради по телефону. Найбільше громадяни звертались з питань землевпорядкування, зрізки дерев, підсипки та грейдерування вулиць.

Усі звернення розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *