Змагання зі спортивного орієнтування “ЛЕБЕДИНСЬКИЙ АЗИМУТ – 2018”

27 травня поблизу міста Лебедина відбулися змагання зі спортивного орієнтування «Лебедиський Азимут – 2018».

Школярі, студенти, дорослі, батьки з дітьми – як лебединці, так і гості нашого славного міста, виявили бажання перевірити свою спритність, витримку, вміння зорієнтуватися на місцевості, а також приємно та з користю для здоров’я провести час, ну і, звісно ж, визначити, хто найсильніший та найспритніший.

Ініціатор змагань – Лебединський осередок політичної партії «Національний корпус», підтримку в організації та проведенні спортивного орієнтування надали громадські організації «Місто 2.0», «Switch on» та Лебединська міська рада.

Перед стартом міський голова Олександр Бакликов побажав усім спортсменам наснаги, витримки, успіху під час змагань.

 

Безпосередній організатор – Сергій Демченко детально проінструктував присутніх стосовно правил проведення змагань.

Спортивне орієнтування є модерновим видом спорту, в якому учасники самостійно, лише за допомогою детальної карти повинні протягом певного проміжку часу подолати трасу, прокладену незнайомою місцевістю. Цей вид є доступним і цікавим для людей будь-якого віку та фізичної підготовки, у багатьох він викликає асоціації зі складними подорожами і захоплюючими пригодами, дає змогу відчути себе «в шкурі» шукача скарбів чи спритного розвідника. Для успішного подолання дистанції недостатньо бути лише витривалим спортсменом, важливішим є вміння швидко приймати мудрі і правильні рішення, оперативно реагувати на ситуацію, що постійно змінюється.

Учасники змагалися у різних групах: kids (діти – новачки до 10 років з батьками), open (новачки – чоловіки та жінки, молодь та дорослі), чоловіки/жінки – до 12 років , чоловіки/жінки – до 14 років, чоловіки/жінки – до 16 років, чоловіки/жінки – до 18 років, чоловіки/жінки – до – 21 року, чоловіки/жінки – до 40 років, чоловіки/жінки – до – 55 років.

Перед стартом кожен учасник отримав карту, по якій повинен був зорієнтуватися, варто зазначити, що максимально допустимий час для подолання дистанції – 1 година 40 хвилин, окрім цього на результат учасників змагання вплинула кількість знайдених та відмічених точок на карті.

У підсумку призові місця були визначені у кожній групі, переможців нагороджено медалями та грамотами, а також усі учасники змагань відзначені грамотами за участь та отримали заохочувальні призи від організатора змагань.

Щасливі та бадьорі як досвідчені спортсмени, так і новачки дякували організаторам за чудову нагоду з користю провести час та висловили сподівання, що змагання зі спортивного орієнтування стануть доброю традицією і вони ще не раз візьмуть у них участь.

Фото усіх учасників шукай тут – альбом Змагання зі спортивного орієнтування “ЛЕБЕДИНСЬКИЙ АЗИМУТ – 2018”

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *