Творчий вечір Анатолія Сахна

25 травня у актовій залі Лебединського медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка відбувся творчий вечір українського письменника, члена Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України, Почесного громадянина міста Лебедина Анатолія Івановича Сахна.

Короткою біографічною довідкою про автора розпочав захід Костянтин Демиденко. Він розповів присутнім, що Анатолій Сахно народився в с. Пристайлове Лебединського району, закінчив Будильську середню школу, Сумський педагогічний інститут. Майже 30 років працював у органах державної безпеки України, де обіймав цілий ряд посад і заслужив звання полковника.

 

Перші проби пера були ще за радянських часів. З 1985 року Анатолій Іванович є членом Національної спілки журналістів України, а з 2015 ще й Національної спілки письменників України. Він – автор численних статей, історичних досліджень, збірки нарисів «Щоденник “контрреволюціонера”», збірки новел «Грішний вогонь», роману-трилогії «Вершина» та нового роману «Острів Хо».

Свій творчий вечір Анатолій Сахно почав зі слів вдячності всім присутнім за теплий прийом. У більш неформальній формі він трішки розповів про себе, згадав про малу Батьківщину – село Пристайлове, в якому він, до речі, побував напередодні, а потім перейшов до розмови про свою літературну творчість.

Нелегко далося авторові написання свого першого повноформатного роману «Вершина» через його явно провокаційний характер, що викриває всю непривабливість закулісних інтриг у найвищих ешелонах держави. Але книга врешті вийшла і стала справжнім бестселером! І щоб присутні могли краще уявити собі зміст роману та проникнутися його атмосферою Анатолій Іванович зачитав декілька яскравих уривків з нього.


Новий роман «Острів Хо», який вийшов друком минулого року, автору допоміг презентувати відомий письменник, краєзнавець, етнограф, дослідник історії Лебединщини, публіцист та Почесний громадянин міста Лебедина Борис Ткаченко. Борис Іванович дуже високо оцінив книгу і прокоментував її символічність та злободенність.

Подякувала Анатолію Сахну за його творчість солістка міського центру культури та дозвілля Олена Демиденко, подарувавши талановите виконання музичних композицій. Після чого Анатолій Іванович і сам продемонстрував свої неабиякі вокальні здібності, виконавши ряд загальновідомих та авторських пісень.

Зі словами щирої вдячності й захопленості виступив міський голова Олександр Бакликов. «Я впевнений, що спільними зусиллями усіх присутніх у залі та людей, таких як Ви, ми зможемо разом відродити Україну!» – сказав наостанок Олександр Миколайович.

Закінчуючи свій творчий вечір, Анатолій Іванович на прохання залу виконав гімн міста – пісню «Рідний мій Лебедин», після чого запросив усіх бажаючих на автограф-сесію.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *