Родинне джерело

Цими сонячними, теплими травневими днями уся країна відзначає свята, важливість яких важко переоцінити – свята весни і тепла, ніжності і любові, турботи і піклування, відданості серця і материнської любові –День матері та День  сім’ї.

З цієї нагоди відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради традиційно організовує популярний у нашому місті фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело».  24 травня найталановитіші родини Лебедина мали змогу презентувати численній глядацькій аудиторії затишної концертної зали міського центру культури і дозвілля свою творчість і майстерність у двох номінаціях: декоративно – ужиткове мистецтво і  сценічна майстерність.

Усі, хто завітав цього святкового дня до стін міського центру культури і дозвілля не лишилися байдужими до талантів наших співмешканців. Адже тут були представлені і дивовижні вироби декоративно-ужиткового мистецтва, створені майстерними руками всієї родини, які, безсумнівно, варті експозицій у найкращих музеях України. Запалювали публіку і професійні виступи артистів-аматорів, які із затишних стін родинних осель перемістились на велику сцену і яскраво, гармонійно на ній виглядали.  Участь у фестивалі взяли творчі родини Гончарових, Лапоногових, Ковальчук, Вічерка, Денисенко, Бузулюк, Кобзар, Погребнових, Борисенко, Демиденко, Костиріних, Щербань, Капран, Циханських, Єршових, Бондар, Грачових, Стеблянко, Химич, Брисенко, Попельнух, кожна з яких, звичайно особлива, але всіх їх об’єднує дружба, взаємоповага, любов, творчість, працелюбство.

Презентації і виступи всіх без винятку родин були надзвичайно яскравими. І це вкотре доводить, що наша рідна земля ніколи не збідніє на талановитих, творчих людей, які незважаючи на складнощі буття продовжують жити, любити, творити!

Родзинкою фестивалю став виступ гостя нашого міста, представника Липово–Долинської громади, відпочиваючого в місцевому санаторії «Токарі» Юрія Марченка, який долучився до заходу, продекламувавши декілька віршованих творів про маму, родину, рідне село.

Завершився щорічний міський фестиваль сімейної творчості «Родинне джерело» ніжними, ліричними, добре відомими широкому загалу, піснями про сім’ю, родину, Україну, традиційними відзнаками і нагородами. Ми впевнені в тому, що в наступних фестивалях радо будемо зустрічати нові талановиті родини нашого міста!

Відділ культури і туризму.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *