Чужих дітей не буває

Кажуть, чужих дітей не буває. І насправді переконуєшся у цьому, коли спостерігаєш за дітками, які виховуються прийомними батьками.

До однієї із таких родин ми завітали днями – родини Таранченків, у якій зростає прийомна донечка  Анастасія – привітна красунечка з добрими великими карими очима.

У по-сімейному теплій, затишній атмосфері за чашкою ароматної кави мама, тато, бабуся і дідусь ділилися враженнями про свій перший досвід виховання донечки, онучки. Як розповіла мама, у їх родині є певна магія дат – зринули спогади, як вперше разом із чоловіком приїхали навідати Настю: «Вийшла така маленька чорнява, кучерява дівчинка, і з’ясувалося, що день народження у Настусі 8 – го люто – у той самий день, що і мій! А додому донечку забирали 20- го серпня – у річницю свого весілля!».

Дівчинка швидко влилася у сім’ю, як такого адаптаційного періоду не було, правда садочок майже не відвідувала, бо часто хворіла, а тому лишалася вдома із бабусею Людмилою. «Читати навчилася швидко, ще до того, як йти до першого класу,»  – пригадує  бабуся. Як говорить сама Настя, і зараз  полюбляє багато читати, різну літературу. А улюбленими предметами у школі є англійська, українська мова і література. Настя романтик у душі, і це помічаєш майже з перших її слів – як поетично вона описує спів солов’їв, що чути на подвір’ї кожного вечора чи як полюбляє читати цікаву книгу, сидячи на підвіконні у дощову днину і спостерігати за крапельками на склі. Можливо, зовсім скоро дівчинка виявить і талант писати вірші.

Допомагає Настуся і по господарству – і в будинку прибрати, і обід зготувати. Мама Олена переповідає недавні події: «Нещодавно зібралася я позайматися городніми справами, Настю попросила зварити супу. Пішла я, а собі і думаю – це ж навряд, чи хтось щось варитиме, та через певний час телефоную – аж ні, чую там робота кипить. І суп насправді такий  смачний вийшов!».

Знаходячись у такому дружньому родинному колі, не можна не відчути тепла взаємовідносин між членами цієї сім’ї, мимоволі з’являється відчуття і віра у те, що все у них складеться якнайкраще, і хочеться, аби всі їх побажання справджувались, і Настуся росла здровенькою, щасливою дівчинкою на радість рідним.

Служба у справах дітей, відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *