Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті

16 квітня під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалося питання стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті за I квартал 2018 року. Як повідомив заступник начальника Лебединського відділення поліції ГУНП в Сумській області, Олександр Гончаров, протягом січня-березня 2018 року на території міста Лебедина скоєно 86 правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. Після проведення досудового розслідування 24 кримінальних провадження закрито за відсутністю події чи складу злочину. З решти 62 кримінальних проваджень: 8 – невеликої тяжкості, 34 – середньої тяжкості, 18 – тяжких, 2 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом поточного року було скоєно 2 розбої (станом на сьогодні не розкрито, триває слідство), 41 крадіжка (по  17 провадженнях досудове розслідування закінчено, направлено до суду, по 24 – триває слідство), 3 шахрайства (1 провадження направлено до суду, по 2 триває слідство), 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом (триває слідство), 7 злочинів, пов’язаних з незаконним oбігом наркотичних засобів (4 направлено до суду, по решті триває слідство), 1 підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів (триває слідство).

3 метою сгабілізації  криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, шд час яких за місцем проживания перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, яю ведуть антигромадський cпociб життя.

Для забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, захисту власності від злочинних та кримінально-протиправних посягань поліцією спільно з членами громадських формувань продовжується проведення профшактичних рейдів та патрулювання вулиць міста у вихідні та святкові дні. Особлива увага під час патрулювання приділяється стану дотримання публічного порядку та безпеки у розважальних закладах, насамперед у ніччний час.

Міський голова підкреслив важливість вирішення спільними зусиллями, як з боку міської влади так і збоку поліції, питання щодо облаштування вулиць міста технічними засобами регулювання дорожнього руху, а саме дорожніми знаками, особливо пристроями для примусового зниження швидкості руху транспортних засобів поблизу начальних закладів.

Також з метою профілактики правопорушень та забезпечення оперативного розкриття злочинів по місту будуть встановлені додаткові камери відеоспостереження у громадських місцях, придбані за рахунок міського бюджету.

Також під час апаратної наради було розглянуто питання стану сплати споживачами міста за житлово-комунальні послуги.

За І квартал 2018 року комунальним підприємством «Лебединська ЖЕК» нараховано плати за утримання будинків та прибудинкових територій в cyмi 520,2 тис. грн., сплачено – 518,3 тис. грн.

3 метою погашення наявної заборгованості за надані послуги інженерно-технічні працівники підприємства зустрілися з 185-ма квартиронаймачами – боржниками i надали роз’яснення по оформленню субсидії i сплати боргів, також було вручено 185 письмових попереджень квартиронаймачам. На сьогодні у відділі державної виконавчої служби знаходиться у виконавчому провадженні 4 судових накази про стягнення заборгованості за надані послуги.

Комунальним підприємством “Лебединське будинкоуправління мікрорайону “Черемушки” за 2017 piк нараховано плати за утримання будинків та прибудинкових територій – 443,9 тис. грн.,пільг – 34,6 тис. грн., субсидій – 263,1 тис. грн. Сплачено населенням за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій – 447,0 тис. грн. За I квартал 2018 року нараховано плати з утримання будинків та прибудинкових територій – 103,7 тис. грн., пільг – 7,9 тис. грн.,субсидій – 84,5 тис. грн. Сплачено населенням –98,3 тис. грн.

За I квартал 2018 року комунальним підприємством «Водоканал» надано послуг всім категоріям споживачів: з водопостачання на суму 861,9 тис. грн., водовідведення  – 960,0 тис. грн., вивезено рідких побутових відходів на суму 207,0 тис. грн. Надано інших послуг на суму 44,5 тис. грн. Всього надано послуг на суму 2073,4 тис. грн. В середньому відсоток оплати населенням за надані послуги становить 98%.

На підприємстві ведеться робота з боржниками щодо зменшення заборгованості за надані послуги. У  I кварталі 2018 року направлено досудових повідомлень про необхідність погашення заборгованості за надані послуги 10 абонентам та складено 2 угоди на погашення заборгованості на суму 6371,56 грн.

Комунальним підприємством «Лебединтеплоенерго» надаються послуги з теплопостачання 119 споживачам теплової енергії, з них: населення – 98 особових рахунків; бюджетні організації – 18, інші підприємства – 3. Станом на 01.04.2018 року заборгованість по бюджетним організаціям становить 1139996 грн. 25 коп. Заборгованість населення на 01.01.2018 року становить 113088 грн. 54 коп.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *