Майстер-клас із виготовлення крашанок у Кобижчанському клубі

Напередодні Великодніх свят у Кобижчанському міському  клубі активісти громадської організації «МІСТО 2.0» провели майстер-клас із виготовлення  різнобарвних  крашанок. Метою заходу було створити атмосферу єднання за допомогою стародавніх українських традицій, тому що така приємна праця неабияк згуртовує і дарує позитивні емоції, відволікаючи від буденності. Майстриня Олена розпочала заняття з короткої розповіді про те, що символізує крашанка для українського народу. Діти дізнались, що крашанка – це не просто яйце, а є символом Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості.

Було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Здавалося, що гармонійну атмосферу, яку відчули діти під час виготовлення крашанок вони передаватимуть і у своїх домівках та продовжуватимуть уже всією родиною дотримуватися неповторних українських звичаїв, а яскрава та весела крашанка стане чудовою їстівною прикрасою великоднього кошика. Акція відбулася за підтримки депутата Лебединської міської ради Оксани Древаль.  Хочеться щиро подякувати за допомогу в організації цього чудового святкового заходу відділу культури та туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

І наостанок.  «Ab ovo» («все починається з яйця») – глибокодумно говорили стародавні римляни. «Христос воскрес!»  – казали  наші предки. «Христос воскрес – воскресне Україна!» – з надією промовляємо ми.

Матеріал надано ГО «Місто 2.0».

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *