Робота клубних закладів міста

2 квітня під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалось питання стосовно роботи клубних закладів міста протягом 2017 року. Як зазначив виконуючий обов’язки начальника відділу культури і туризму Станіслав Фоменко, при відділі культури і туризму функціонує міський центр культури і дозвілля та Кобижчанський і Куданівський міські клуби. Загальна кількість клубних формувань – 24, з них колективів художньої творчості – 16, любительських об’єднань та клубів за інтересами – 8. Відділом культури і туризму проводиться робота із збереження, популяризації, розвитку народного аматорського мистецтва, художньої самодіяльності та культурного розмаїття в місті. Велику увагу працівники клубних закладів приділяють започаткуванню нових культурно-мистецьких заходів, популяризації діяльності митців міста та області,  втіленню інноваційних форм і методів роботи для організації більш якісного і змістовного  дозвілля населення.

Протягом звітного періоду всі клубні формування: народний  аматорський  хор ветеранів  МЦКД (керівник  Деменко Н.М.), народний  аматорський вокальний  ансамбль «Лебедина  пісня» (керівник Романенко М.І.), народний  аматорський ансамбль  автентичного  співу  «Стріла» (керівник Гура В.В.), народний  аматорський  ансамбль  акустичної  музики (керівник Баль П.В.), народна  вокальна  студія  «Овація» МЦКД (керівник Бондар  Ю.А.), гурток  вокального  співу «Зорепад» МЦКД (керівник Фоменко  С.Г.), гурток дитячого   вокального  співу «Феєрія» (керівник  Червяк О.В.), аматорський хореографічний  колектив «Фантазія» (керівник Гонтарь А.С.), аматорський хореографічний колектив «Royal-dance» (керівник Лисенко І.М.) брали  участь у міських культурно-мистецьких заходах, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях.

У 2017 році клубними закладами у місті було проведено понад 25 тематичних заходів, 6 міських фестивалів, 1 обласний фестиваль-конкурс, 4 міські конкурси та творчий звіт.

Серед найбільш цікавих інноваційних, вперше проведених у підзвітному 2017 році культурно-масових заходів міста, можна відзначити флешмоб «Вогні  Соборності  єднають Україну», приурочений Дню Соборності України, міське  свято  «Моє  місто у вишиванках»,  творчий вечір Олени  Листопад  і талановитих  дітей  міста  у рамках  проекту  «Простір  для  самореалізації  вільний  від шкідливих  звичок» .

Клубними  закладами у 2017 році було проведено безліч соціально-культурних, творчо-мистецьких акцій, а також творчі колективи МЦКД взяли участь у  Всеукраїнській акції «Велика українська хода на честь Героїв  Майдану  і  російсько-української війни заради перемоги  України  від міста до міста».

Для людей похилого віку та ветеранів в міському центрі культури і дозвілля проводилися вечори відпочинку. При  міському  центрі  культури і дозвілля  існує любительський  клуб «Надвечір’я», основна  мета  якого  полягає  у сприянні повноцінного  дозвілля  пенсіонерів,  одиноких людей,  інвалідів. Також у 2017 році у Синівському будинку-інтернаті для людей похилого віку був проведений благодійний концерт.

Для клубних закладів протягом  2017 року було придбано сценічні костюми, музичні інструменти та інші необхідні речі.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *