Обмеження руху вантажних транспортних засобів вводиться з 01 квітня 2018 року

Служба автомобільних доріг у Сумській області повідомляє про введення обмеження руху вантажних транспортних засобів у весняний період. В зв’язку із значними деформаціями дорожнього покриття та з метою збереження його від подальшого руйнування при весняному перезволоженні верхніх шарів земляного полотна, за погодженням з Управлінням патрульної поліції у Сумській області буде обмежений рух транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів, автомобільними дорогами загального користування Сумської області.

У  період з 01 квітня по 30 квітня 2018 року  діятиме обмеження для вантажних транспортних засобів з осьовим навантаженням понад 7 тс – на дорогах державного значення (національних, регіональних, територіальних) та з осьовим навантаженням понад 5 тс на всій мережі доріг місцевого значення  (обласні, районні).

Обмеження не стосуються :

  • транзитного транспортного засобу,  що перетинає державний кордон;
  • пасажирського транспорту загального користування;
  • транспорту, що перевозить товари першої необхідності;
  • аварійних служб та транспорту, що використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій;
  • транспортних засобів дорожніх організацій Укравтодору, а також транспорту, що виконують роботи за ордерами Служби автомобільних доріг.

Обмеження руху введене відповідно до ч.10 ст.12 Закону України “Про автомобільні дороги”, п.11 “Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони”, п. 5.3 СОУ 45.2-00018112-040:2009 «Введення обмежень руху на автомобільних дорогах».

За матеріалами прес-центру Служби автомобільних доріг у Сумській області. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *