Дитячі колективи Сумщини запрошують взяти участь у фестивалі «Перлина Fest»

Українська асоціація районних та обласних рад долучилася до роботи з підготовки V Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest», який відбудеться у м.Києві 5 травня 2018 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації за сприяння Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.

Конкурс відбудеться під гаслом «Творчість заради майбутнього!» та має на меті продемонструвати усю культурну багатоманітність України, увібравши самобутність традицій, що передаються від покоління до покоління упродовж нашої історії. Його особливістю стало те, що звичаї своєї місцевості демонстрували молоді українці, а конкурсні дисципліни не обмежувалися однією категорією. Окремою номінацією конкурсу стала «Перлина громади» – особливий твір, який розкриває самобутність культури певної місцевості України.

Захід націлений на збагачення та подальший поступ нашої культурної та історичної спадщини, що є формуючим фактором національної свідомості. Крім того, залучення дітей до таких заходів виховує їх відповідальними, патріотично-налаштованими громадянами, готовими до нових звершень.

Почесним головою журі є народна артистка України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Лідія Забіляста. Інформація про проведення фестивалю широко висвітлюється у регіональних ЗМІ (друковані та електронні), а також серед провідних державних дитячих культурних закладів України (обласні державні філармонії, обласні дитячо-юнацькі центри, школи мистецтв, студії, гуртки тощо).

У попередніх чотирьох конкурсах узяли участь колективи та артисти з 20 регіонів України, були присутні як учасники із великих міст-мегаполісів, так і з маленьких сіл і селищ, які мали змогу продемонструвати свою майстерність та обмінятись досвідом.

Зважаючи на вищезазначене, Українська асоціація районних та обласних рад пропонує долучитися до проведення зазначеного конкурсу та сприяти представленню регіону у ньому.

Контакти оргкомітету: 044-586-40-11, 067-520-11-35.

Більше інформації на сайті: http://www.perlyny.com.ua/

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *