Обговорювали проблеми об’єднання міських і сільських громад

27 березня в Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України відбулося засідання регіональної платформи на тему: «Проблеми об’єднання міських і сільських громад. Необхідність законодавчих змін». Захід проведено в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує  АМУ за підтримки USAID.

В роботі регіональної платформи взяли участь народні депутати України, представники міської та обласної влади, голови міст та об’єднаних громад – членів АМУ, а також консультанти Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України. До обговорення реформи децентралізації долучився і міський голова Лебедина Олександр Бакликов.

  

Під час засідання було обговорено прогрес реформи децентралізації влади на Сумщині та зосереджено увагу на становищі уже створених ОТГ, обговорювався процес передачі земель з державної до комунальної власності та внесення змін до Конституції України стосовно представництва органів місцевого самоврядування у судових органах.

Також учасники заходу обговорили законопроект про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. Учасники регіональної платформи одноголосно підтримали законопроект про об’єднання громад навколо міст обласного значення.

Розглянуто було учасниками заходу і законопроект про внесення змін до Закону України  «Про регулювання містобудівної діяльності».

Дискутували учасники регіональної платформи і стосовно законопроекту «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», в результаті чого дійшли висновку, що норми чинного законодавства суперечать інтересам органів місцевого самоврядування та потребують законодавчих змін.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *