Сесія міської ради: звіт про виконання бюджету та Програми економічного і соціального розвитку міста за 2017 рік + відео

Останнього дня зими відбулося засідання чергової тридцять другої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання. Першочергово депутати заслухали та взяли до відома депутатський запит Оксани Показанець щодо порушення депутатської етики депутатом міської ради Олещенком Ю.В. Зокрема, йшлося про порушення Юрієм Вікторовичем підпунктів 3 і 5 пункту 1 статті 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», у яких йдеться, що депутат місцевої ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу та член ради, здійснюючи депутатські повноваження, повинен керуватися у своїй діяльності та поведінці загальновизнаними принципами порядності, честі і гідності, а також не допускати образливих висловлювань, не використовувати у публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ і організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів місцевих рад.

Наступним у черзі депутати заслухали інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності місцевої прокуратури за 2017 рік. Заступник керівника Роменської місцевої прокуратури Юрій Лук’яненко довів до відома присутніх, що протягом року на території міста зареєстровано 2956 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з них 361 – з ознаками кримінальних злочинів. Розкрито 152 кримінальних правопорушення, вчинених у межах міста. Повідомлено про підозру 141 особі. Відсоток розкриття вчинених у місті злочинів складає 50,4 % при середньообласному – 46,8 %.

Основними питаннями порядку денного був звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік, виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку за рік, а також Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Протягом 2017 року до міського бюджету, враховуючи між бюджетні трансферти, надійшло 236 986,2 тис.грн. До загального фонду бюджету, із врахуванням трансфертів, надійшло 231645,7 тис.грн. Надходження власних доходів до загального фонду міського бюджету забезпечено в сумі 60085,1 тис.грн. Видатки бюджету здійснені в обсязі 240950,5 тис. грн. Із загальної суми витрат по загальному фонду використано 223577,8 тис.грн., кошти спеціального фонду використані в сумі 17372,7 тис.грн.

На розвиток та забезпечення потреб освітньої галузі міста використано 57768,7 тис.грн. в тому числі за рахунок освітньої субвенції – 20366,8 тис.грн. Завершено капітальний ремонт даху СШ №7,  на який з міського бюджету використано 1193,9 тис.грн. За рахунок коштів міського бюджету у ЗОШ №6 проведено капітальний ремонт сходових клітин та центрального входу із заміною вітражних блоків на суму 107,9 тис.грн., замінено вітражі та віконні блоки у фойє на суму 266,2 тис.грн.; для ЗОШ №3 придбано тридцять п’ять металопластикових вікон та двері на суму 139,0 тис.грн., які встановлено у шкільній їдальні та електричну м’ясорубку на суму 15,8 тис.грн.; для ДНЗ “Калинка” – електрокип’ятильник на суму 9,4 тис.грн.

У ЗОШ №5, Центрі позашкільної освіти та бухгалтерії відділу освіти оновлено комп’ютерну техніку на загальну суму 214, 5 тис. грн.

Для роботи з дітьми з особливими освітніми  потребами були придбані меблі на суму 9,8 тис.грн. та ноутбуки у сумі 43,9 тис.гривень.  Бібліотечний фонд поповнився книгами на суму 21, 7 тис.грн.

За рахунок спонсорської допомоги загальноосвітні школи отримали 11 комп’ютерів на суму 140,5 тис.грн. для СШ №7, було поповнено бібліотечний фонд на суму 191,1 тис.грн, отримано музичну апаратуру для ЗОШ №6 на суму 26,2 тис.грн., придбано шкільні меблі на суму 11,9 тис.грн.

 

На початку весни у мікрорайоні вулиці Сумської запрацював вуличний спортивний майданчик з тренажерним обладнанням, придбаний за сприяння депутата Сумської обласної ради Валерія Чалого. Також надійшли кошти державного бюджету в сумі 553,2 тис.грн. для будівництва майданчика із синтетичним покриттям розміром 42х22 м – по вул. Сумська (район стадіону ШМАС), побудовано основу для цього майданчика. Для реконструкції адмінприміщення Лебединської ДЮСШ на міському стадіоні залучено і використано коштів обласного та міського бюджетів у сумі 181,5 тис грн. Виконано реконструкцію частини будинку – відремонтовано 3 роздягальні. Роботи продовжуватимуться в 2018 році.

На розвиток житлово-комунального господарства міста з міського бюджету використані кошти в сумі 17 655,11 тис. грн. З них на благоустрій міста – 5 344,257 тис. грн. Утримання вулично-дорожньої мережі – 2 905,935 тис. грн., утримання зелених насаджень – 1 012,914 тис. грн., забезпечення вуличного освітлення – 753,482 тис. грн., благоустрій кладовищ – 493,764 тис. грн. Окрім цього, були використані кошти на стерилізацію безпритульних тварин, ремонт та чистку колодязів, поточний ремонт мостів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Придбані контейнера для збору твердих побутових  відходів в сумі 97,2 тис.грн.

Протягом року у місті проведено капітальний ремонт доріг на загальну суму 4 742,126 тис. грн. Було відремонтовано покриття проїзної частини від приватної садиби №108 по вулиці Вокзальна до Кургану Козацький та 3 ділянки дорожнього покриття вулиці Сумської.

Виконувались роботи з поточного ремонту доріг у місті на загальну суму 1 418,63 тис. грн. Поточним ремонтом були охоплені вулиці Сумська, Першогвардійська, Карпова, Героїв Майдану, Тараса Шевченка, Кобижча, площа Волі, Соборна площа.

За кошти міського бюджету було проведено встановлення дорожніх знаків на загальну суму 24,958 тис. грн. У центрі міста встановлено дитячий майданчик – 65,0 тис.грн.

Задля забезпечення охорони громадського порядку у місті було закуплено систему відео спостереження  на суму 145,9 тис.грн.

Коштами комунального підприємства «Водоканал» протягом року було встановлено новий глибинний насос водозабору №2 свердловини №6, проведено капітальний ремонт насосного агрегату СД 80, замінено близько 40 метрів водогону на площі Волі та 4 метри на вулиці Сумській. У мікрорайоні «Черемушки» виконано заміну 70 м сталевої труби на поліетиленову та замінено застарілий насосний агрегат на новий.

Протягом року оновлено парк техніки комунального підприємства «Комбінат благоустрою» – придбано 2 комунальних автобуси на суму 194,7 тис.грн., дорожню машину з піскорозкидальним обладнанням, снігоочисним відвалом та щіткою на базі самоскида МАЗ-5550 – 2047,5 тис.грн., телескопічний навантажувач – 1200,0 тис.грн. Оновлено і парк техніки КП «Водоканал» – за співфінансування із обласного бюджету придбано асенізаційну машину на суму 2098,5 тис.грн.

У 2017 році на маршрут вийшов комунальний автобус, який наразі здійснює безкоштовне перевезення всіх пасажирів пільгових категорій без жодних обмежень.

Також з міського бюджету було передано субвенцію бюджету Лебединського району  в сумі 290,3 тис.грн.: на придбання ліків хворому з  трансплантацією нирки, дитині хворій на фенілкетанурію, хворим на епілепсію та шизофренію та дітям хворим на цукровий діабет для придбання  тестових смужок.

Передано кошти обласному бюджету в сумі 294,7 тис.грн. на придбання лінійного прискорювача для комунального закладу “Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер”, в сумі 55,0 тис.грн. – на придбання електрокардіографа для забезпечення бригад екстреної медичної допомоги телеметричним кардіологічним комплексом “UNET”.

Для зміцнення матеріально-технічної бази підрозділу 18 державної пожежно-рятувальної частини виділені кошти на придбання пожежних напірних рукавів у сумі 27,0 тис.грн., бензорізу в сумі 9,5 тис.грн. та на фінансування військової частини 9953 Державної прикордонної служби України для придбання дизельного пального в сумі 8,4 тис.грн.

Депутатським корпусом також було розглянуто інші важливі питання – про хід виконання Програми зайнятості населення на період до 2017 року, Програми розвитку туризму у місті на 2017-2021 роки, Програми розвитку Лебединського міського художнього музею ім. Б.К.Руднєва на 2017-2019 роки. Розглянули депутати і блок земельних питань та підтримали проекти рішень про внесення змін до бюджету на 2018 рік та змін до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік. Зокрема, зміни стосуються виділення коштів у сумі 534 тис. грн. для співфінансування придбання шкільного автобуса.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *