Інтелектуальні досягнення учнів

Еліту будь-якого народу становлять особистості творчі, яскраві, мислячі. Обдарованість – це дорогоцінна ниточка, яку потрібно зібрати в клубочок, щоб сплести з неї справжній талант.

Учні нашого міста мають таланти. Блиск в очах і цілеспрямованість. Вони віддаються і творчості, і праці. Вони мріють про успіхи. Перший з них уже прийшов: вони стали переможцями ІІІ (обласного) етапу  Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

За підсумками участі учнівської команди нашого міста у ІІІ етапі олімпіад з упевненістю можна стверджувати, що команда міста гідно  виступила в області, виборовши 14 призових місць.

Так, переможцями ІІІ етапу олімпіад у 2017 – 2018 н р. стали: Мартиненко Каріна — I  мicце з російської мови та літератури ( 9 клас ЗОШ № 1, учитель Людмила Капуста),  Ліщина Вадим — І місце з біології (11 клас СШ № 7, учитель Людмила Судніцина), Куценко Євгеній — II мicце з англiйської мови ( 11 клас СШ № 7, учитель Iрина Харченко), Орєхов Станіслав — ІІІ  місце з української мови та літератури та ІІІ місце з  хімії ( 8 клас ЗОШ № 3, учителі Лариса Капран та Олена Пархоменко), Соловей Альбіна — ІІІ  місце з української мови та літератури  та ІІІ місце з біології (10 клас СШ № 7, учителі  Валентина Деменко та Людмила Судніцина), Коровніченко Анна — ІІІ місце з трудового навчання (9 клас СШ № 7, учитель Оксана Івахнова), Ященко Дар’я — ІІІ місце з правознавства (9 клас ЗОШ № 4, учитель Ірина Федірко), Горошко Андрій — ІІІ місце з математики (9 клас ЗОШ № 6, учитель Антоніна Кудлай), Камчатний Владислав — ІІІ місце з історії (8 клас ЗОШ № 4, учитель Ірина Федірко), Демиденко Тетяна  — ІІІ місце з історії (10 клас ЗОШ № 3, учитель Ольга Шиян), Юрков Костянтин — ІІІ місце з історії (11 клас ЗОШ № 1, учитель Гульнара Рева), Косогоров Ілля — ІІІ місце з інформаційних технологій (9 клас ЗОШ № 5. Учитель Сергій Бондаренко).

Ґрунтовні знання учнів міста – Ліщини Вадима, Куценка Євгенія, Мартиненко Каріни забезпечили високу результативність у ІІІ етапі, але поряд з цим й величезну відповідальність, адже вони представлятимуть Сумщину у IV (Всеукраїнському) етапі олімпіад. Віримо, що знання учнів, невтомна праця обов’язково принесуть  результати.

«Обдаровані діти – це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна і творча еліта. Щоб це потенційне національне багатство зберегти й примножити, необхідно вміти виявляти таких дітей, допомагати їм знайти себе й правильно оцінити, також важливо підтримувати їхній розвиток.

Відділ освіти.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *