Добрі свята приходять до бібліотек

14 лютого весь світ святкує День Валентина – найромантичніше свято року, День всіх закоханих. 15 лютого ж відзначаємо одне з християнських свят – Стрітення Господнє, яке завершує цикл різдвяних свят. А за народним повір’ям, саме в цей день, зима з весною зустрічається.

Напередодні свят Дня Валентина та Стрітення в бібліотеках міста пройшов комплекс розважально-пізнавальних заходів. Метою їх було розширити уявлення дітей про свята, легенди і традиції з ними пов’язані, формувати у присутніх поняття дружби та кохання, розвивати толерантність та духовність, весело та змістовно організувати дозвілля.

Цікаво та радісно пройшла розважальна програма «Валентинки», яку підготували і провели працівники бібліотеки №1 для учнів 1 класу ЗОШ№3 (кл. керівник Солонець Олена Миколаївна). Діти прослухали легенду про виникнення свята закоханих та взяли участь у конкурсній програмі: наввипередки розфарбовували валентинки, згадували імена, лікували розбиті серця, створили власноруч мега-валентинку. З нагоди свята всі учні отримали листівки-валентинки в подарунок.

 

«Гімн коханню» – під такою назвою в бібліотеці №2 пройшла година поезії до Дня святого Валентина для дітей обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Лебедин». Під час заходу присутні познайомилися з історією виникнення Дня закоханих та поринули в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох.

В книгозбірнях міста вже традиційним стало проведення уроків народознавства до релігійних та народних свят.

Напередодні свята Стрітення в бібліотеці №2 пройшла народознавча година «Стрітення відзначаємо, весну-красну зустрічаємо». Гостями бібліотеки в цей день були учні 2 класу ЗОШ №5 (кл. керівник Драгунова Тетяна Вікторівна). Бібліотекарі познайомили присутніх з історією виникнення та традиціями святкування Стрітення в Україні. Діти взяли участь розважальній програмі: відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, грали в сніжки та ін. На закінчення зустрічі відбулося нагородження переможців конкурсу малюнків «Зима-чарівниця».

В бібліотеці №3 для юних користувачів було проведено народознавчий альманах «Весну закликаємо, Зиму проводжаємо!». Діти познайомилися з народними прикметами та традиціями святкування, взяли участь у вікторині.

Завідувач Лебединської міської бібліотеки №1 Світлана Дворницька. 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *