Підготовка учителів початкових класів, які забезпечуватимуть організацію навчально-виховного процесу в 1 класі за концепцією «Нова українська школа»

Масштаб реформи «Нова українська школа» висуває нові вимоги   до педагогів, адже саме вони стануть ключовими провідниками змін на своїх робочих містах у школах.

Так, здійснюється підготовка учителів до роботи за Концепцією «Нова українська школа» у м. Лебедині.

З 29 січня до 2 лютого на базі Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 міста організовано виїзні експрес-курси «Підготовка учителів початкових класів, які забезпечуватимуть організацію навчально-виховного процесу в 1 класі за Концепцією «Нова українська школа» старшими викладачами кафедри теорії і методики змісту освіти викладачів СОІППО Зої Володимирівни Декунової, Алли Михайлівни Лавської.

В  рамках роботи експрес-курсів  було проведено тренінгові заняття з учителями,  які будуть набирати перші класи у 2018-2019 навчальному році.

Програма курсів складала 40 навчальних годин, протягом яких учителі мали змогу обговорити актуальні теоретичні питання та проблеми початкової освіти в умовах реформування.

Окрім вивчення теоретичних питань слухачі курсів мали можливість практично відпрацювати методику роботи в групах, парах, організацію «Ранкових зустрічей». Учителі також ознайомилися з новими підходами до оцінювання, організації освітнього середовища на засадах компетентнісного, діяльнісного підходів та «педагогіки партнерства».

Слухачі експрес-курсів 30 січня 2018 року мали змогу долучитись до засідання круглого столу  «Компетентнісно – орієнтоване навчання як нове завдання для методистів і вчителів в рамках концепції «Нова українська школа». Учасниками засідання круглого столу були учителі початкових класів, заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів, викладачі Лебединського педагогічного училища ім. А.С.Макаренка.

Особливу зацікавленість викликала практична частина представлена Оксаною Миколаївною Гетьман, заступником директора з навчально-виховної роботи Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8, яка провела тренінг «Критичне мислення».

По завершенню навчання учителі отримали сертифікати та методичні матеріали  за темою експрес-курсів.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *