Першою цьогоріч сесією міської ради затверджено низку важливих рішень + відео

30 січня відбулася тридцять перша сесія Лебединської міської ради сьомого скликання. Під час засідання депутатський корпус розглянув 25 важливих питань порядку денного. Першим у черзі був звіт Лебединського міського голови Олександра Бакликова щодо здійснення державної регуляторної  політики виконавчим комітетом Лебединської міської ради за 2017 рік. Міський голова зазначив, що протягом 2017 року на виконання основних принципів державної регуляторної політики, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», продовжувалася робота у таких напрямках: планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів; направлення до уповноваженого органу для підготовки у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики; створення та ведення реєстру чинних регуляторних актів в місті; оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної політики; проведення роз’яснювальної роботи по реалізації державної регуляторної політики; моніторинг звітів про відстеження результативності регуляторних актів.

Підготовка регуляторних актів міської ради у 2017 році здійснювалася згідно з Планом діяльності з підготовки регуляторних актів Лебединською міською радою, затвердженим рішенням двадцять другої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 29.06.2017 № 408-МР та який  включав розроблення двох регуляторних актів міської ради, а саме: «Про встановлення місцевих податків» – розробник фінансове управління Лебединської міської ради та «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель територіальної громади міста Лебедина» – розробник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради. Протягом 2017 року до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів міської ради були внесені доповнення, а саме: розроблення регуляторних актів «Правила прийняття  стічних вод в систему каналізації м. Лебедин» та «Про внесення змін до рішення двадцять восьмої сесії Лебединської міської ради шостого скликання від 30.11.2012 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території м. Лебедина», розробниками яких є управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради.

Із чотирьох регуляторних актів фактично прийнято один: «Про встановлення місцевих податків», два проекти регуляторних актів: «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель територіальної громади міста Лебедина» та «Про внесення змін до рішення двадцять восьмої сесії Лебединської міської ради шостого скликання від 30.11.2012 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території м. Лебедина» в стадії розробки (пакети документів направлені на погодження до Державної регуляторної служби України), проект «Правила прийняття стічних вод в систему каналізації м. Лебедин» не розроблявся, в зв’язку з неурегульованістю в законодавстві: старий порядок втратив чинність, новий – не набрав чинності.

Відділом комунального майна та приватизації управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради створений реєстр діючих регуляторних актів, який розміщений на офіційних сайтах міської ради та облдержадміністрації.

Станом на 01.01.2018 діє 16 регуляторних актів, всі рішення Лебединської  міської ради. По розробниках: управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради – 7, управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради – 6, фінансове управління Лебединської міської ради – 3.

Протягом 2017 року проводилась робота з відстеження результативності регуляторних актів. У 2017 році фактично проведено 7 відстежень: 1 – базове, 6 – періодичних.

Розробниками регуляторних актів в установлений законодавством термін забезпечується оприлюднення текстів проектів регуляторних актів, аналізів регуляторного впливу, звітів про відстеження результативності регуляторних актів шляхом розміщення на офіційному сайті міської ради в розділі «Регуляторна політика» та у друкованих засобах масової інформації з метою отримання пропозицій та зауважень від фізичних та юридичних осіб.

У 2018 році буде продовжена робота з виконання заходів державної регуляторної політики для поліпшення бізнес-середовища з урахуванням встановлених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» норм, процедур та термінів виконання.

 

Наступним депутати розглянули звіт про хід відчуження комунального майна територіальної громади міста Лебедина за 2017 рік.

Відповідно до вимог чинного законодавства, рішенням Лебединської міської ради в грудні 2016 був затверджений перелік об’єктів комунальної власності, що підлягали відчуженню в 2017 році, який налічував 8 об’єктів. За прийнятими рішеннями міської ради протягом 2017 року продано на аукціоні п’ять об’єктів комунальної власності на загальну суму 121,7 тис. гривень з урахуванням ПДВ. Із загальної суми до міського бюджету надійшло 101,3 тис. гривень, сплачено комунальними підприємствами ПДВ на суму 20,3 тис. гривень.

Відділом комунального майна та приватизації управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради систематично, відповідно до вимог чинного законодавства, через засоби масової інформації, на сайті міської ради надається інформація щодо об’єктів, які відчужуються, а також висвітлюється інформація про вільні об’єкти територіальної громади міста Лебедина, які можна передати в оренду або продати.

Чимало питань виникло у депутатів під час  розгляду проектів рішень про виконання Міської програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян комунальним автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у міському сполученні на 2017 рік та затвердження такої ж Програми на 2018 рік. Зокрема, лунали пропозиції затверджувати цю Програму із врахуванням компенсації не лише комунальному підприємству, яке здійснює перевезення пільговиків, а і приватних перевізників, які надають послуги з перевезення на міських маршрутах. Втім, як повідомила перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, наразі до міської ради ніхто із перевізників не звернувся щодо компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян. На перспективу, якщо перевізники звернуться до міської ради щодо компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, відповідно буде розроблена і затверджена програма компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у міському сполученні. Єдина умова для перевізників – фіксація реальної кількості перевезених пасажирів шляхом запровадження системи «електронний квиток» або відеореєстрації.

Також дискусійним для депутатів виявився проект рішення про заборону збирання готівкових коштів у міських закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти. Після жвавого обговорення цього проекту, міський голова вніс пропозицію зняти це питання з порядку денного для доопрацювання тексту рішення та розглянути його на наступній сесії міської ради.

Депутатським корпусом було розглянуто і затверджено ще низку важливих питань – прийнято Міську програму зайнятості населення на 2018-2020 роки, Програму висвітлення висвітлення діяльності Лебединської міської ради у 2018 році, розглянуто блок земельних питань, питань, які стосуються комунального майна, затверджено кошторис витрат на утримання виконавчих органів міської ради та умови оплати праці міського голови на 2018 рік.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *