Лебедин стає доступнішим для людей з обмеженими функціональними можливостями

Нещодавно у Лебединському міському секторі управління державної міграційної служби України в Сумській області за сприяння міського голови Олександра Бакликова та КП «Комбінат благоустрою» був встановлений пандус на виконання Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Відповідно до вимог 26-ї статті цього закону, органи державної влади і управління, підприємства (об’єднання), установи і організації (незалежно від форм власності і господарювання) зобов’язані створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів до жилих, громадських і виробничих будинків, споруд, громадського транспорту, для вільного пересування в населених пунктах.
Наше місто стало на шлях створення безбар’єрного середовищя для осіб, що пересуваються на інвалідних візках. Вони мають повне право на всебічний розвиток особистості, тому не можно бути байдужими до проблем такої категорії людей.
Роботи з встановлення пандусу виконувало ДП ПАТ «Сумбуд» будівельно-монтажне підприємство «Лебединпромбуд».
Нагадуємо, що у липні місяці 2017 року для осіб з інвалідністю на автостанції міста Лебедина було спеціально облаштовано тротуар та туалетну кімнату згідно з Державними Будівельними Нормами України.
Виконавчий комітет Лебединської міської ради буде продовжувати роботу, щодо забезпечення усіх жилих, громадських і виробничих будинків, споруд, громадського транспорту засобами для безперешкодного доступу відповідно до потреб осіб з інвалідністю.
Окремо звертаємо увагу приватних підприємців міста на врахування цих потреб під час нового будівництва або облаштування існуючих споруд!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *