Міжнародний день митника

Цей день по праву вважається днем народження Всесвітньої митної організації. Саме 26 січня 1953 року в Брюсселі розпочала свою роботу перша сесія Ради митного співробітництва.
Але лише в 1983 році світ вирішив святкувати цю подію щорічно. Україна приєдналася до цієї традиції 10 листопада 1992, коли стала повноправним членом Всесвітньої митної організації. А влітку, 25 червня 1992, Указом 1-го президента України Леоніда Кравчука, вводиться національне свято «День митної служби України».
Професія митника вельми відповідальна, оскільки пов`язана з пильністю і честю. Ознаками будь-якої держави є кордони, які необхідно контролювати. Що і робить митна служба, захищаючи економічні інтереси країни. Для ефективної взаємодії між державами встановлені чіткі правила, що впливають на посилення економічних і торговельних зв`язків, модернізацію та інші сфери ділового і громадського життя.
В Україні, як і в інших країнах, в цей день прийнято вітати співробітників митної служби, найгідніші з яких отримують заслужені нагороди та заохочення.
На сьогоднішній момент Всесвітня митна організація об`єднує 179 держав і зарекомендувала себе як авторитетна структура міжнародного масштабу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *