Працювала спостережна комісія

18 січня відбулося перше цьогоріч засідання спостережної комісії, що діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та опікується питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими та наданням допомоги у соціальній адаптації цих осіб.

Під час роботи комісії було заслухано інформацію Лебединського районного відділу з питань пробації про роботу з особами, засудженими до кримінального  покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Начальник Лебединського районного відділу з питань пробації Анатолій Глух повідомив присутнім, що статтею 13 КВК України до повноважень уповноваженого органу з питань пробації віднесено забезпечення:  здійснення нагляду за засудженими, звільненими від відбування покарання з випробуванням, звільненими від відбування покарання вагітними жінками і жінками, які мають дітей до трьох років; виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських і виправних робіт; реалізації пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; проведення соціально-виховної роботи із засудженими, до яких застосовано пробацію; здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення; направлення засуджених до обмеження волі для відбування покарання до виправних центрів у порядку, визначеному статтею 57 цього Кодексу; здійснення інших визначених законодавством заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Протягом 2017 року на облік до відділу було поставлено 153 особи, з них 9 неповнолітніх та 12 жінок, знято з обліку 155 осіб. Всього зараз на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації перебуває 68 осіб, з них 50 осіб засуджені до покарань не пов’язаних із позбавленням волі та 18 осіб на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт. Всього на обліку перебуває 6 неповнолітніх та 5 жінок.

Протягом звітного періоду 6 особам, які не виконали обовязки покладені на них судом умовну міру покарання було замінено на реальну, по  ст. 389 ч. 2 та ст. 78 ч. 2 КК України.

Після постановки на облік щомісяця дані особи викликаються до відділу, для проведення з ними профілактичної роботи з метою недопущення вчинення ними повторних правопорушень у майбутньому, про що свідчать письмові пояснення та довідки профілактичних бесід, які долучаються до особових справ засуджених. У напрямку профілактичної роботи Лебединський районний відділ з питань пробації тісно співпрацює з Лебединським МЦСССДМ, Лебединською міськрайонною філією Сумського ОЦЗ, службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради, Лебединським ВП ГУНП в Сумській області, громадськими та релігійними організаціями міста, відділом з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради та спостережною комісією при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Так протягом січня – грудня 2017 року із зазначеними структурами було проведено ряд заходів, а саме: «Ми різні, але ми рівні», «Жити у злагоді з собою та іншими», «Скажемо насиллю, ні!», «Світле свято Великодня», «Насильство в сім’ї, як соціальна проблема», «Цінності сімейного життя», «Сторінками історії, з повагою до минулого!», «Діти в долонях турботи», «Конституційні права та обов’язки», «Особиста та статева гігієна…», «ІПСШ. Небажана вагітність, шляхи профілактики та запобігання», «Профілактика інфікування ВІЛ/СНІД», «Проблеми ігрової залежності», «Свято Спаса», «Моя держава – Україна», «Шляхи вирішення проблем працевлаштування», «Побудова позитивної життєвої перспективи». Екскурсія до художнього музею ім. Б.К. Руднєва.  Відеолекторій «В зоні особливої уваги», 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Правова освіченість – основа сучасного суспільства, Зустріч з Місіонерським товариством «Суми духовне відродження», Святий добрий Миколай – усім дітям помагай.

Інформація про проведені заходи розміщувалася на офіційному сайті Лебединської міської ради, у міськрайонній газеті «Життя Лебединщини» та соціальній мережі Фейсбук. Всьго опубліковано 53 виступи в ЗМІ.

Серед інших питань, спостережною комісією було затверджено план роботи на 2018 рік.

Також членами комісії було проведено профілактично-виховну роботу із особами, які перебувають на обліку Лебединського районного відділу з питань пробації.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *