Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті  протягом 2017 року

Сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, було розглянуто питання стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті  за 2017 рік. Начальник Лебединського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області Олега Цуріков повідомив присутнім, що протягом 2017 року основні  зусилля служб та підрозділів Лебединського відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони  публічного порядку та безпеки. Так, протягом звітного періоду на території м. Лебедина скоєно 356 правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. За аналогічний період минулого року було відкрито 424 кримінальних провадження за зверненнями громадян.

Після проведення досудового розслідування 118 кримінальних провадження закрито за відсутністю події чи складу злочину.

З 356 кримінальних проваджень: 82 – невеликої тяжкості; 167 – середньої тяжкості; 74  – тяжких (33 – направлено до суду); 33 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом року скоєно наступні кримінальні правопорушення: 2 – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, злочини розкрито; 5 – грабежів, 3 з яких розкрито, 1 призупинено, по 1 триває слідство; 5 – розбоїв, 2 з яких розкрито, по 3 на даний час триває слідство; 132 – крадіжки, з них по 56 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 61 – триває слідство, у тому числі 10 крадіжок скоєно з квартир, 7 з яких розкрито; 25 – шахрайств, за результатами розслідування 9 проваджень направлено до суду,  по 10  триває слідство. 6 проваджень закрито; 2 хуліганства, 2 направлено до суду з обвинувальним актом; 14 фактів порушення Правил дорожнього руху, які призвели до скоєння дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, 5 кримінальних провадження по яким матеріали направлено до суду, 3 ДТП скоєно зі смертю потерпілого; 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, 3  – провадження направлено до суду з обвинувальним актом, по 5 провадженням триває слідство, 2 провадження закрито; 1 факт організації або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою, злочин розкрито; 7 кримінальних проваджень по незаконному поводженню зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами, 5 розкрито та направлено до суду; 9 службових злочинів, 3 з яких направлено до суду, 5 закрито, по 1 триває слідство; 8 – наруг над могилою, всі провадження направлені до суду з обвинувальними актами; 1 – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, провадження з обвинувальним актом направлено до суду; 20 злочинів, пов’язаних  з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 18 – направлено до суду; 4 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, по цим провадженням триває слідство; 5 – зловживання владою або службовим становищем, по провадженням триває слідство.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено  адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Також Олег Цуріков, зазначив, що і надалі для забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, захисту власності від злочинних та кримінально-протиправних посягань будуть здійснюватися спільно з поліцейськими, членами громадських формувань профілактичні рейди та  патрулювання вулиць міста, у вихідні та святкові дні згідно складеного графіку. Особлива увага під час патрулювання приділятиметься стану  дотримання публічного порядку та безпеки у розважальних закладах, насамперед у нічний час.

Крім цього, під час апаратної наради було заслухано інформацію про стан роботи зі зверненнями громадян на комунальному підприємстві «Бюро технічної інвентаризації виконавчого комітету Лебединської міської ради».

Під час обоговорення поточних питань, міський голова зазначив стосовно відключення газопостачання, яке «Сумигаз» планує здійснити 24 та 25 січня, згідно листа ПАТ «Сумигаз» від 18.01.2018, що наразі у співпраці з Сумською ОДА вирішується це питання, аби не допустити залишити мешканців міста без газопостачання, з такою ж проблемою вже довелося стикнутися і Кролевцю, і Ромнам, а тому обласна влада надає підтримку та сприяння у вирішенні недопущення відключення газопостачання споживачів у зимовий період.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *