Заявка – пропозиція щодо розміщення у 2018 році тимчасово вільних коштів бюджету м. Лебедина на вкладних (депозитних) рахунках у банках

Фінансове управління Лебединської міської ради повідомляє про можливість розміщення тимчасово вільних коштів  бюджету міста на вкладних (депозитних) рахунках у банках в обсягах фактично вільних залишків коштів загального та спеціального фондів бюджету міста.

Відповідно до вимог ст.16 Бюджетного кодексу  України, постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року №6 “Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках” (зі змінами), згідно п.15 рішення Лебединської міської ради  від 21.12.2017 №512-МР “Про міський бюджет м. Лебедина на 2018 рік”, фінансове управління  Лебединської міської ради оголошує проведення конкурсу серед банків щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міста на депозитних рахунках у 2018 році.

1.У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення) які розташовані в м. Лебедині (далі – банки), за умови якщо:

1) держава прямо/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками їх статутного капіталу та/або голосів;

2) до яких протягом  останнього року Національний банк не застосовував таких засобів впливу, як обмеження, зупинення чи призупинення здійснення  окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

2.Конкурс проводиться при наявності не менше двох пропозицій банків, які прийняті до розгляду.

3.Учасник конкурсу повинен надати конкурсній комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках такі документи:

1) заяву на участь у конкурсі;

2) конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках, які обов’язково включають пропозиції щодо:

відсоткової ставки;

термін, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок міського бюджету за письмовим зверненням фінансового управління Лебединської міської ради;

розміру незнижувального залишку на депозитному рахунку чи відсутність такого;

умови та періодичність сплати  відсотків.

Конкурсна пропозиція надається банком з одночасним наданням проекту договору.

3) завірені належним чином копії:

свідоцтва про державну реєстрацію банку виданого державним  реєстратором;

свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого  Національним банком України;

статуту  банку;

положення про Лебединську (-ке) філію (відділення) банку

банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій;

довіреності керуючому Лебединською (-им) філією (відділенням) банку.

довідку Національного банку України, щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, визначених у підпункті 6 пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 року № 6 (зі змінами);

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб – підприємців, виданий банку та філії/ відділенню (в разі наявності) державним реєстратором.

4.Обов’язковими умовами при укладанні договору банківського вкладу (депозиту) між фінансовим управлінням Лебединської міської ради і банком є:

1) можливість постійного поповнення вкладу;

2) права вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу;

3) заборона безспірного списання банком коштів із вкладного  (депозитного) рахунку міського бюджету;

4) відповідальність банку в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки міського бюджету, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на депозитних рахунках у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки (до п’яти календарних днів) повернення вкладів або відсотків на вклад. Якщо строк затримки складає більше п’яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.

5.Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватися на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

6.В депозитному договорі з банком переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2016 № 6 (зі змінами)

7.Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 14 год. 26 січня 2018 року за адресою м. Лебедин, вул. Тараса Шевченка,26, фінансове управління Лебединської міської ради, контактні телефони 2-64-45; 2-14-97. На конверті з пропозицією необхідно вказати: “Не відкривати до 11 год. 29 січня 2018 року”

8.Конкурс пропозицій відбудеться 29 січня 2018 року об 11год. за адресою м. Лебедин, вул.. Пушкіна ,2.

9.Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

10.Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі з конкурсними пропозиціями, визначає конкурсна комісія з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках.

Начальник фінансового управління Лебединської міської ради Л.А.Чичина.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *